Ženski Manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu proslavio je svoju hramovnu slavu

21. maja 2015. 058.ba

Slava u Vardistu

VIŠEGRAD – Ko nije skoro bio u Vardištu bio je iznađen novim izgledom manastirskog kompleksa koji tu kao da je bio stotinama godina.

U tom divnom ambijentu gdje je sve odisalo duhovnom radošću, pristizali su mnogi vjernici, da molitvenim saborom, najmasovnijim u ovom kraju, proslave ovaj praznik.

Svi automobili bili su okićeni ljeskovim grančicama.

Sestrinstvo manastira je za ovu priliku posebno ukrasilo Vanzesenski Hram.

Svetu liturgiju služili su Arhimandrit Jovan Gardović i jerođakon Gavrilo Đurić.

Veliki broj vjernika se pričestio, a u besjedi o. Jovan je naglasio:

Živimo u teškom vremenu kada svi negdje žurimo, i u toj žurbi povrjeđujemo mnoge bližnje, pa i nedužne, a sve je to posljedica našeg nemira.

Hristos je darujući nam svoj mir pozvao da idemo za njim jer u tom miru je snop svega što nam treba u životu: i mir i ljubav i sreća i radost.

O. Jovan je naglasio da se danas mnogi javljaju kao mirotvorci i spasitelji, ali samo je jedan Spasitelj HRISTOS. Djela i život govore šta je istina a šta laž.

Nakon licitacije barjaka i litije oko hrama, ispred hrama je obavljen slavski obred.

Trpezu ljubavi za preko sto prisutnih spremilo je sestrinstvo manastira uz pomoć prijatelja i mještana Vardišta.

Sestrinstvo manastira u Vardištu čine dvije sestre: monahinja Jefimija i monahinja Isidora. Svojim radom i gostoprimstvom uspjeli su da pridobiju mnoge duše, koje u manastiru Vardištu vide svoju drugu kuću.

Slavi u Manastiru u Vardištu prisustvovali su i predstavnici drugih manastira.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,