Bez golova u Foči

06.06.2015.
FK Tekstilac - FK Sutjeska

Foto arhiva

FOČA – U utakimci koja nije imala poseban značaj jer su ekipe Sutjeske i Tekstilca već ranije regulisale svoj status u provoligaškom karavanu RS, nije bilo golova i pobednika.

Iako je vreme bilo sparno i teško za igru oba rivala su pokazala solidnu fudbalsku predstavu.

Prvi su zapretili gosti u 3. minutu preko Glišića a potom su tri dobre prilike propustili domaći igrači Dejan Rašević u 15. i 18. i Guzina u 20. minutu kada se dobrim intervencijama istakao gostujući golman Petrović.

Gosti su izveli brz kontranapad u 30. minutu, ponovo je Glišićić bio neprecizan. U finišu susreta je Đoković pokušao sa 20 metara ali je ponovo na visini zadatka bio golman Tekstilca Petrović.

U nastavku susreta domaći igrači su bili nešto agilniji, prvo je Mojović dobro asistirao Raševiću u 52. minutu a najbolji strelac Sutjeske je pogodio spoljni deo mreže.

Guzina je bio u dobroj prilici u 64. minutu nakon asistencije, Đoković je poslao loptu pored gola gostiju.

A najljepši potez na utkamici desio se u 87. minutu kada je Guzina pokušao atraktivno makazicama a njegov udarac završio preko gola Tekstilca.

Poslednju priliku da promene rezultat igrači Sutjeske su propustili u 90. minutu kada je Radomir Drakul izbio sam pred gol Dervenćana ali je ponovo dobro intervenisao Petrović koji je zaslušio epitet najboljeg aktera ovog meča.

SUTJESKA (F) – TEKSTILAC 0:0

Gradski stadion.
Gledalaca 100.
Sudija: Siniša Lazić (Prijedor) 7.
Žuti kartoni: Đoković (Sutjeska), Glišić (Tekstilac).

Sutjeska: Krnojelac 7, R.Radović 6,5, Filipović 6,5, Mrgud 6,5, Rašvić 7, Đoković 7, Mojović 7 (od 88.min Pljevaljčić-), Kovač 6,5, Ivanović 6,5 (od 75. min Danilović-), Blagojević 6,5 (od 63. min R.Drakiul-), Guzina 7.

Tekstilac: Petrović 7,5, Marić 6,5, Rastović 6,5, Vujanić 6, Asanović 7, Glišić 7, Susaković 6, Ćorić 6, Komlenović 6,5, Đukić 6,5, Simić 6 (od 62. min Milanović).

Igrač utakmice:Milan Petrović(Tekstilac)