Djeca otišla na more

14.06.2015.

Djeca iz Roge na more

ROGATICA – U organizaciji Centra za socijalni rad danas, 14. juna, iz Rogatice je na desetodnevni oporavak u Kumboru na crnogorskom primorju otišlo 25-toro djece, uglavnom školskog uzrasta.

Direktorka Centra Dragana Bakmaz reče da je ovo 15-ta godina da djeca iz Rogatice uz finansiranje Fonda za djerčiju zaštitu Republike Srpske borave na moru. Među njima ove godine je petoro djece RVI i demobilisanih boraca, koju je delegirala Opštinska boračka organizacija, četvoro iz porodica sa četvoro i više djece, dvoje djece sa preprekama u učenju i učešću, a ostala iz socijalno ugroženih porodica, od kojih je najvećim dijelom ovo prvi boravak na moru.

Djeca iz Roge na more 2

Sa djecom su pošla i dva socijalna radnika zaposlena u Centru, a njihovom ispraćaju na autobuskoj stanici prisustvovao je veći broj rodbine i prijatelja. Među njima je bio i načelnik opštine Tomislav Puhalac, koji je djeci poželio srećan put, da budu zdravo i da se lijepo provedu na moru. Usput je na ime džeparca svako dijete „častio“ sa po 10 evra.