Đokić: Bitka na Sutjesci – najveća epopeja srpskog naroda i naroda bivše Jugoslavije

13.06.2015.

Bitka na Sutjesci

FOČA – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas na Tjentištu da je Bitka na Sutjesci jedna od najvećih epopeja srpskog i naroda bivše Jugoslavije, na koju su veoma ponosni.

Đokić je na obilježavanju 72 godine od Bitke na Sutjesci istakao da je ova bitka dala ogroman doprinos slamanju fašističkih snaga na prostoru bivše Jugoslavije, a posebno na prostoru BiH.

On je rekao da je današnji skup u čast onih koji su dali svoje živote, njih oko 7.000, u čast ogromnog broja ranjenih boraca i svih koji su učestvovali u bici.

“Uvijek smo bili na strani onih snaga koje su se borile za progres, za bolji život svih ljudi. Uvijek smo se hrabro i odlučno suprotstavljali svakom obliku agresije i tiranije i veoma smo ponosi na antifašističku tradiciju našeg naroda, na pokret koji se sa narodnooslobodilačkom vojskom razvio, čime smo ušli u slavnu istoriju antifašizma, dijeleći veliku pobjedu sa ostalim progresivnim narodima”, istakao je Đokić.

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu Srbije Aleksandar Vulin istakao je na ovom skupu na Tjentištu da su Srbija i srpski narod bili dio pobjedničke koalicije i da bez njih ne bi bila moguća pobjeda nad fašizmom.

U okviru obilježavanja 72 godine od Bitke na Sutjesci, koje organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, danas su brojne delegacije iz Republike Srpske, Srbije, regiona i svijeta položile vijence na Centralnom spomeniku narodnim herojima – Spomen-kosturnici na Tjentištu.