Godišnja smotra višegradskih ribara

01. јуна 2015. 058.ba

ribarska staza dusce u visegradu

Ribarska staza „Dušče“ u Višegradu

VIŠEGRAD – Na ribarskoj stazi Dušče, jednoj od najljepših na prostorima Republike Srpske, održano je godišnje klupsko takmičenje članova višegradskog Udruženja za ekologiju, zaštitu, unapređenje i korištenje voda „Drinska jezera“.

Tridesetak članova Udruženja su se takmičili u disciplini „lov ribe udicom na plovak“.

U konkurenciji seniora najuspješniji je bio Nebojša Savić, ispred Mladena Ćupovića i Saše Pecikoze.

Među juniorima prvo mjesto je osvojio Slobodan Savić, drugi je bio Mladen Pjevčević, a treći Luka Danojlić.

U konkurenciji višegradskih ribara-pionira prvo mjesto je osvojio Aranđel Čarapić, ispred Đorđa Baranca i Danijela Karganovića.

Takmičenje ribara iz Istočnog Sarajeva i Han Pijeska

Uporedo sa nadmetanjem višegradskih ribara, na stazi Dušće održana su i klupska prvenstva udruženja ribara „Željeznica“ Istočno Sarajevo i „Pištica“ Han Pijesak.

Najuspješniji senior „Željeznice“ bio je Srđan Berjan, a pionir Ana Klepić, dok je pobjednik u konkuirenciji ribara iz Han Pijeska bio Aleksandar Borovina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: