Grom usmrtio šest ovaca i šestoro jagnjadi

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. јуна 2015. 058.ba

Ovce grom

ROGATICA – Kratkotrajni ljetni pljusak i još kraća grmljavina, juče, nedelja, 14. juna, oko 19 časova bili su kobni za šest ovaca i šestoro jagnjadi Mila Furtule iz podrogatičkog sela Pijevčići u Mjesnoj zajednici Kozići.

Dok se nalazilo na paši stado od 20-tak ovaca i jagnjadi Mila Furtule nedaleko od sela, iznadana je zahvatio ljetni pljusak kiše praćen gratkotrajnom grmljavinom. Da bi se zaštitile od nevremena ovce su se sklonile ispod jednog livadskog stabla hrasta. Iznenada u njega je udario grom i na licu mjesta usmrtio šest ovaca i isto toliko jagnjadi koja su bila bliže stablu. Ostale ovce i jagnjad su se razbježali, a njihova vlasnica Željka Furtula, koja brine o kući i stoci dok joj se muž Mile nalazi na privremenom radu u Rusiji, ubrzo je našla mrtve ovce i jagnjad.

Šteta pričinjena porodici Furtula cijeni se na blizu 2000 maraka, a uginula stoka završila je u gateru Lovačkog udruženja „Rogatica“ na Rosuljama u selu Drobnići.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,