HE na Drini – Prijem za učenike generacije

SRNA - Jovana Borovčanin - 23. juna 2015. 058.ba

Ucenici generacije na HE

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada Mile Lakić danas je primio učenike generacije Srednje škole „Ivo Andrić“ i Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Ivanu Lakić i Petra Mitrašinovića.

„Veliko nam je zadovoljstvo što šesti put, tradicionalno, organizujemo prijem za đaka generacije osnovne i srednje škole“, rekao je Lakić i dodao da ovom prilikom „Hidroelektrana“ pokazuje da razmišlja o mladima i da ih stimuliše da dalje napreduju u svom školovanju.

Lakić je istakao da ovo preduzeće nastoji da prati sve uspjehe mladih ljudi u Višegradu i šire, te da je nedavno upriličen prijem za najbolje košarkaše koji su ostvarili uspjeh na takmičenju u Republici Srpskoj.

„Na ovakav način motivišemo svu djecu koja se bave pravim aktivnostima, a ujedno nastojimo da pomognemo sve ono što se dešava u Višegradu na zakonom dozvoljen način, a tim pokazujemo koliko vodimo računa o svemu što je napredno na ovim prostorima“, kaže Lakić.

Ucenici generacije na HE 2

On ističe da preduzeće pomaže i Srednjoj i Osnovnoj školi kroz razne aktivnosti, kao i svim drugim institucijama u Višegradu i šire gdje je neophodna pomoć.

Učenik generacije Srednje škole „Ivo Andrić“ Ivana Lakić kaže da je srećna što „Hidroelektrana“ cijeni rad i uspjeh, te očekuje da će ovo priznanje u budućnosti opravdati.

„Pripremam se za prijemni ispit na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a želja mi je da se vratim u Višegrad i tako doprinesem svojoj lokalnoj zajednici“, kaže Lakićeva.

Ona dodaje da je arhitektonski fakultet djelatnost u kojoj se pronalazi u budućnosti.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Petar Mitrašinović kaže da ovaj prijem znači mnogo, jer pokazuje da se trud u školovanju isplatio. „Planiram upisati Gimnaziju u Višegradu, a omiljeni predmeti su mi engleski i istorija“, rekao je Mitrašinović.

Svečanom prijemu Lakićeve i Mitrašinovića prisustvovali su i direktori višegradske Srednje škole „Ivo Andrić“ Đorđe Mršević i Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojičić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,