Mladost ostaje drugoligaš

08.06.2015.

FK Mladost

ROGATICA – Bilo je biti ili ne biti. Ostalo je biti. Rogatička Mladost pobjedom na domaćem terenu nad ekipom Lokomotive iz Brčkog 4:3 (2:1) ostala je u Drugoj fudbalskoj ligi grupa istok sa 34 boda, ili 21 više nego što su imali na kraju jesenjeg dijela prvenstva.

Igra na utakmici sa gostima iz Brčkog nije bila na nekoj zavidnoj visini, ali je postignuto sedam golova – četiri u mrežu Lokomotive i tri u mrežu domaćina.

U prvom poluvremenu Lokomotivu su razbili Darko Rosić, kao asistent, i egzekutori golova, najbolji strijelac ekipe, Slobodan Đurović i mladi, talentovani Jovan Motika u 32, odnosno 40. minutu.

FK Mladost - Lokomotiva

U drugom poluvremenu mrežu gostiju u solo prodoru prvi je pogodio Bojan Obradović u 73. minutu, a gol za pobjedu, i svoj drugi na ovoj utakmici, u 76. minutu iz slobodnog udarca sa 20-tak metara postigao je Slobodan Đurović.

Čast gostiju sačuvao je Bjelović, uglavnom greškama odbrane Mladosti na čelu sa golmanom Ljubincem, golovima u 36. i 53. minutu, i Nukić u samom finišu utakmice – 88. minut.

Na ovoj utakmici Mladost je igrala u sastavu: Dražen Ljubinac 6, Ratko Motika 6,5, Stefan Milovanović 6,5, Obrad Janjić 6,5 (od 46 minuta Dejan Božović 6), Boban Klisura 6, Nikola Nešković 6,5, Darko Rosić 7 (od 77. minuta Dejan Sokolović -), Darko Nerić – (od 21. minuta Siniša Tadić 6,5), Bojan Obradović 7, Jovan Motika 7, Slobodan Đurović 7,5. Trener Jadranko Janjić.

Braca Motike-Ratko i Jovan

Za igrača utakmice proglašen je Slobodan Đurović, a sudija Dalibor Stupić iz Trebinja žute kartone pokazao je Božoviću i Ratku Motiki.

Utakmica je igrana po lijepom, sunčanom vremenu pred oko 100 gledalaca.