Neimari „Romanijaputeva“ uredili pristupni put do Spomen kapele u Vardištu

09.06.2015.

put do Kapele u Dobrunu

DOBROČINSTVO U SLAVU SRPSKIH JUNAKA

VIŠEGRAD – Akcionarsko društvo “Romanijaputevi” Sokolac, preko svoje Radne jedinice u Višegradu, odazvalo se pozivu Srpskog sokolskog društva “Soko” Dobrun i Odbora za obnovu Spomen kapele u Vardištu, podignutu u znak sjećanja na izginulih 440 srpskih boraca 1915. godine na prostoru od Vardišta do Kremana.

Radnici „Romanijaputeva“ su sa kompletnom mehanizacijom proširili oko 500 metara makadamskog puta, kojim se skreće sa graničnog prelaza Vardište do Spomen kapele. Nasuli su tampon i povaljali ga, tako da se sada vozila mogu normalno mimoilaziti.

Kod Spomen kapele urađeno je proširenje za okretanje vozila, put do kapele preko mostića, a uz kolovoz i prostor za parkiranje.

Ovo dobročinstvo “Romanijaputeva”, kako su obećali, neće stati na popravci puta. Narednih godina planiraju ga prekriti i asfaltom.

-Ovo je samo dio dobročinitelja koji su do sada učinili dosta na revitalizaciji Spomen kapele i prostora oko nje. U prvu nedelju poslije Vidovdana u kapeli ćemo, nakon višegodišnje pauze, održati pomen srpskim junacima, pojasnio je arhimandrit Jovan Gardović, predsjednik Odbora za obnovu Spomen kapele, dodajući da će se aktivnosti na njenoj kompletnoj revitalizaciji nastaviti.