Nove medalje mladih fudbalera

18.06.2015.

Mladi FK ROgaticani

ROGATICA – Tek minulog vikenda na Palama je održan drugi Olimp kup fudbalera okupljenih u škole fudbala 22 kluba iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 60 selekcija među kojima su bile i selekcije mladih fudbalera Škole fudbala FK Mladost rođenih 2002, 2004, 2006 i 2007. godine.

Njihovo učešće nije bilo samo u znaku devize „važno je učestvovati“. Naprotiv, vratili su se sa pregrštom medalja i pehara. Zlatne medalje donijele su nade rođene 2002. godine. U konkurenciji 14 klubova oni su osvojili prvo mjesto nakon što su u finalnoj utakmici savladali vršnjake iz škole fudbala NK Stari Grad iz federalnog Sarajeva sa rezultatom 2:1.

Mladi fudbaleri 2002 roga

– Oba gola za naše nade postigao je Milan Purković koji je na kraju proglašen i za najboljeg igrača turnira, reče Mladen Simsija, učitelj i trener koji je i ovoga puta sa kolegom Draganom Jovanovićem bio u voćstvu puta rogatičkih fudbalskih nada.

Za nijansu slabiji, ali sjajnim srebrenim medaljama došle su ekipe sva tri ostala godišta. Godište 2004. u borbi za zlato poraženo je od domaće ekipe Olimp Pale. Finale su igrali i mladi fudbaleri rođeni 2006. i 2007. Od prvih bili su bolji vršnjaci Olimpa, a od drugih Škole fudbala „Piksi“ sa Pala.

Mladi fudbaleri 2004 roga

Uz Milana Purkovića, kao najboljeg igrača turnira iz godišta 2002, dodaje Simsija, za igrača turnira iz 2007. proglašen je Nikola Jovanović. Najbolji golman generacije 2002, 2004 i 2007. proglašeni su naši Danilo Kojić, Aleksa Krsmanović i Sergej Bijeljanin.

I ovoga puta u ime najmlađih fudbalera Mladen Simsija i Dragan Jovanović zahvalili su se ŠG „Sjemeć“ koje im je obezbijedilo prevoz do Pala i nazad, i predsjdniku FK Mladost Branu Puhalcu, koji je pomogao oko plaćanja kotizacije za učešće na turniru. Nadaju se da će tako biti i narednog vikenda kada bi najmlađi fudbaleri trebalo da odu na Sokolac i memorijalni turnir „Srđan Tomić“.