Održan koncert svetovne i duhovne muzike

SRNA - Jovana Borovčanin | Foto: Slavko Garić - 04. јуна 2015. 058.ba

Crkveni hor u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu održan je koncert svetovne i duhovne muzike Hora za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dirigent hora Rade Radović rekao je da je povod dolaska predstavljanje horske muzike, te da je program predstavljen u dva dijela.

„Na početku su bile duhovne pjesme iz pravoslavne bogoslužbene tradicije i muzike iz 15. vijeka, a u drugom dijelu su izvođene svetovne pjesme – Mokranjca, Golemovića, Leontovića i Veličkovića“, naveo je Radović.

Crkveni hor u Andricgradu 2

Sveštenik Sredoje Andrić rekao je da je izuzetna čast što je hor za muziku i pojanje došao u Andrićgrad u hram Svetog cara Lazara.

„Sam ambijent i mjesto na kojem se crkva nalazi daju veliki doprinos da se Andrićgrad afirmiše kulturno i duhovno i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Andrić.

Hor za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu učestvovao je na bogosluženjima u mnogobrojnim crkvama i manastirima, nastupao na internacionalnim horskim i muzičkim festivalima, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,