Osnovci pokazali raskoš kreativnosti

Radio Foča - Radmila Đević - 11. juna 2015. 058.ba

Izlozba osnovaca u Foci

FOČA – Druga prodajna izložba članova Učeničke zadruge Osnovne škole “Sveti Sava” iz Foče na kojoj su đaci na 15 štandova izložili likovne radove, ukrase, suvenire grada, kao i razne druge zanimljive predmete i rukotvorine organizovana je u utorak u dvorištu škole.

Zadovoljno trljajući ruke svojim simboličnim zaradama, mladi zadrugari, ovom neobičnom izložbom završavaju školsku godinu, rad u sekcijama i sve vannastavne aktivnosti i odlaze na odmor do septembra.

Nakit, skulpture, slike, privjesci, vaze, satovi, ikone… djela su vrijednih ruku učenika i članova Zadruge OŠ “Sveti Sava”, od prvog do devetog razreda, koja su još jednom pokazala raskošan talenat i kreativnost djece.

Dječija mašta ponovo je pobijedila. Od papira, drveta, starih tegli, kanapa, šišarika, čak i makarona nastale su neobične i zanimljive umjetnine. Đaci su potvrdili tehničku potkovanost, a istakli se i kao uspješni mali trgovci:

-Pravili smo potkovice od drveta, ukrašavali ih raznim predmetima, pravili smo portrete na drvetu, slike životinja i prirodnih ljepota. Prodaja nam je išla odlično, a novac ćemo podijeliti i proslaviti kraj škole-kaže Emilija Mališ, učenica V3 razreda.

Prvi put na izložbi učestvovali su i đaci područnog odjeljenja iz Miljevine.

-Imamo cvijećnjake, male i velike ramove, a pravili smo sve od konca, drveta, stakla, a od novca ćeno se počastiti-kaže učenica Dafina Dojčinovski.

Široka ponuda i simbolične cijene privukle su posjetioce, posmatrače i kupce. Svako je za sebe pronašao nešto:

-Kupila sam ukras od šišarika, veoma neobičan, a izložba je prekrasna, kreativno i simpatično-kaže Fočanka Sonja Simović.

Učenička zadruga OŠ “Sveti Sava”osnovana je prošle godine. Njeni članovi mogu da budu svi učenici od prvih do devetih razreda, a po automatizmu oni koji su uključeni u školske sekcije. Kroz Zadrugu stiču i primjenjuju različita znanja, ovladavaju proizvodnim procesom, razvijaju svijest o preduzetništvu, potvrđuju svoje mogućnosti i doživljavaju priznanje i zadovoljstvo postignutim rezultatima. Druga njihova izložba potvrdila je timski rad i zajednički duh, a Odbor zadruge, koji se sastoji od roditelja, nastavnika i učenika odlučiće o namjeni simboličnih zarada.

-Oni su već uspjeli da od zarada poklone dva besplatna putovanja na ekskurziju, jedan dakle dio u humanitarne svrhe, drugi za simbolične zabave u odjeljenjima, a treći dio za nabavku materijala. Postigli smo mnogo, a tek nam predstoji da Zadruga ima punu svrhu kako je i zamišljena-kaže Čančareva.

Još jedna uspješna izložba podstakla je osnovce da tokom ljetnog raspusta usavrše tehnike i znanja i razviju nove ideje kako bi ponovo od jeseni nastavili da budu vrijedni zadrugari.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: