Počinje sanacija klizišta u Jošanici

Radio Foča - Radmila Đević - 30. juna 2015. 058.ba

Kliiste Josanica

FOČA – Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta „Jamakovina“ na lokalnom putu Foča-Jošanica potpisali su danas načelnik opštine Foča Radisav Mašić i generalni direktor preduzeća Majneks doo Pale,Veljko Golijanin. Radovi, čija je vrijednost oko 175 000 maraka, počinju tokom ove sedmice, a rok za njihov završetak je mjesec dana.

Poslije pet mjeseci čekanja, brojnih negodovanja i protestnog okupljanja, mještani Jošanice konačno će da odahnu i život u ovoj mjesnoj zajednici biće normalizovan , jer narednih dana počinje sanacija klizišta u mjestu Jamakovina.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da su geološka ispitivanja i komplikovana tehnička procedura diktirali početak radova na sanaciji klizišta.

-Ovo je prilika da se izvinimo mještanima Jošanice koji su morali da čekaju sve ove procedure koje smo morali da ispoštujemo, jer je riječ o velikoj investiciji i projektu koji je morao da podrazumijeva i geološka istraživanja i sve ostalo što je neophodno za ovako velike projekte, pa je i čekanje dugotrajno-rekao je Mašić.

Rok za završetak radova, čija je vrijednost oko 175 000 maraka, je trideset dana, a u opštini imaju puno povjerenje u kvalitet izvođača radova preduzeće Majneks doo Pale.

Tako da će ovo biti saobraćajnica koja će odgovoriti svim standardima , a samim tim i omogućiti da nastavimo asfaltiranje puta prema spomeniku u Hodžićima što je takođe jedna od invisticija koju ćemo ralizovati do kraja ove građevinske sezone u Jošanici. Sredstva ćemo obezbijediti iz budžeta, odnosno nakon rebalansa budžeta, jasno ćemo definisati iz kojih sredstava se finansira sanacija-rekao je Mašić.

Građevinske priprema za sanaciju kliišta u Jošanici već su gotove, kaže generalni direktor preduzeća Majneks doo Pale Veljko Golijanin:

-Mi već sutra ulazimo u posao, već smo napravili pripreme, shvatili smo ovaj problem, učinićemo sve da se brzo završi, rok će biti ispoštovan, i neće biti nikakvih drugih problema-istakao je Golijanin.

Podsjećamo, klizište je krajem januara u mjestu Jamakovina odnijelo dio kolovoza i MZ Jošanica praktično odsjeklo od ostatka opštine. Saobraćaj je tada zvanično obustavljen. Uprkos zabrani, mještani i dalje koriste ovu saobraćajnicu, jer je alternativni put preko Cvilina i Ustikoline, koji je dosta duži, u lošem stanju. Uskoro će konačno dobiti normalnu putnu komunikaciju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,