Pronađena ukradena vozila

04.06.2015.

Policija

RUDO – Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da se u selu Budumlija, opština Rudo, nalazi nekoliko ukradenih vozila “BMW”, te da se u vezu sa navedenim mogu dovesti lica S.A, V.R, I.I. i LJ.S, svi nastanjeni u Rudom.

Pripadnici Policijske stanice Rudo izvršili su provjere na terenu, te utvrdili da se u pomoćnom objektu vlasništvo S.A. nalazi ukradeno vozilo “BMW”.

Na osnovu saglasnosti Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i naredbe Osnovnog suda Višegrad juče je izvršen pretres porodičnih kuća i pomoćnih objekata koje imenovani koriste.

Prilikom pretresa kuće i garaže vlasništvo S.A. pronađeno je i privremeno oduzeto vozilo “BMW” bez registarskih oznaka i sa oštećenjima brave, kao i šasija drugog vozila “BMW”, veći broj dijelova koji pripadaju pomenutoj marki vozila, te vatreno oružje i oko 350 metaka različitog kalibra.

Provjerama je utvrđeno da su oba vozila ukradena u aprilu, jedno na području Kantona Sarajevo, a drugo na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pretresom kuća i pomoćnih objekata vlasništvo LJ.S. i V.R. pronađena je manja količina sitnih dijelova za navedenu marku vozila, dok je pretresom kod I.I. pronađen i privremeno oduzet jedan mobilni telefon.

Tokom preduzimanja navedenih mjera i radnji uspostavljen je kontakt sa nadležnim ministarstvima.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se imenovani ispitaju u svojstvu osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe na području FBiH, te da se kompletan prikupljeni materijal dostavi Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dalje postupanje.