Proslavljen Vidovdan u Rogatici

28.06.2015.

Vidovdan u Rogatici

ROGATICA – Vidovdan kao krsna slava Vojske Republike Srpske skromno je danas proslavljen u Rogatici. U organizaciji Opštinske boračke organizacije pred Spomen-kapelom, koja u riječi i slici čuva sjećanje na 284 poginula borca sa područja ove opštine tokom posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, obavljeno je paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenca Boračke organizacije.

Nakon toga, u prisustvu većeg broja članova porodica poginulih boraca, demobilisanih boraca i predstavnka lokalne vlasti, održan je parastos za poginule koga je vodio jerej Predrag Masal, sveštenik u ovdašnjoj crkvi Svete Trojice.

Vidovdan u Rogatici 2

Kao i uz svaku drugu krsnu slavu, poslije prigodne besjede jereja Masala i načelnika opštine Tomislava Puhalca, uzeto je slavsko žito i popijena čaša pića.

Obraćajući se prisutnim načelnik opštine Tomislav Puhalac čestitao je krsnu slavu Vojske Republike Srpske Vidovdan i podsjetio da se danas vraća i sjećanje na poginule koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske koji su napadnuti sa mnogo strana. Naša je obaveza prema ovim kojim odajemo poštu da čuvamo svetinju za koju su oni dali živote, a to je naša Republike Srpska. Sačuvaćemo je samo jedinstvom i slogom, naglasio je on.