Sutra počinje “Vidovdanski uspon na Maglić”

SRNA - Aleksandra Janković - 25. јуна 2015. 058.ba

Planinari na Magliću

FOČA – Tradicionalni „Vidovdanski uspon na Maglić“ počeće sutra okupljanjem planinara na Gradskom trgu u Foči, odakle će se uputiti prema Trnovačkom jezeru podno najvećeg vrha BiH.

Jedna od najatraktivnijih planinarskih akcija u BiH i ove godine će privući ljubitelje prirode iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, ali i drugih zemalja Evrope i svijeta.

Na “Vidovdanskom usponu na Maglić” ranijih godina učestvovali su planinari iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Malte, SAD, Engleske, Švajcarske, Mađarske, Holandije, Njemačke i Poljske.

Bazni kamp i ove godine će biti na Trnovačkom jezeru, koje se nalazi na crnogorskoj strani Maglića.

Organizovani polazak sa trga u Foči je sutra u 14.00 časova, a uspon na vrh Maglića, visok 2.386 metara, planiran je u subotu 27. juna.

Akcija se završava na Vidovdan, u nedjelju 28. juna, povratkom planinara sa Trnovačkog jezera. Organizator je Planinarski savez Republike Srpske, a domaćin Planinarsko društvo “Zelengora”.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,