Svečanost u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici

06.06.2015.

Osnovna skola u Rogatici (1)

NAGRADE NAJBOLjIM UČENICIMA

ROGATICA – Povodom završetka nastave i Dana učeničkih postignuća u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici danas je održana svečanost na kojoj je izvršena podjela nagrada i drugih priznanja najuspješnijim učenicima na školskim, regionalnim i republičkim takmičenjima u znanju i sportskim takmičenjima.

Osnovna skola u Rogatici (3)

Istrovremeno, nagrade su uručene učeniku generacije među 81 tek završenih malih maturanata i diplome „Vuk Stefanović-Karadžić“ za odlično učenje i primjerno vladanje.

– Za učenika generacije 2006-2015. proglašena je Tamara Džatić, učenica 9/3 razreda. Ona i Ljubnica Marijanović i Tanja Razdoljac iz 9/4, Danijela Nerić iz 9/2, Velimir Ristić iz 9/3 i Milica Purković iz 9/4 dobili su i diplomu „Vuk Stefanović-Karadžić“, a to znači da su svih devet godina osnovnog obrazovanja imali suve petice, reče pedagog u Školi Dijana Gojković.

Osnovna skola u Rogatici (2)

Nagrade za učešće na raznim takmičenjima dobilo je preko 100 učenika koji su branili boje škole i opštine od vjeronauke i matematike do fizičkog vaspitanja, na jednoj strani i sporta na drugoj. Među njima je Ivan Ćebić iz 8/4, pobjednik na regionalnom takmičenju u bacanju kugle, Miljana Nerić iz 8/1 koja je donijela drugu nagradu iz srpskog jezika, Aleksa Krsmanović i Sara Ninković iz 6/3 koji su osvojili prvo mjesto iz saobraćajne kulture, odnosno vjeronauke i Vladimir Ristić iz 9/3 koji je osvojio četvro mjesto iz matematike na regionalnom i učestvovao na Republičkom takmičenju matamatičara.

Među nagrađenim je i Boris Samardžić iz 9/3 razreda koji je ponio nagrade za ruski i engleski jezik, matematiku i hemiju.

Toplo pozdravljena od prisutnih učenika, nastavnika, roditelja i gostiju, među kojima je bio i načelnik opštine Tomislav Puhalac, je i Milica Ujić iz 9/3 za posebno izraženo drugarstvo prema jednoj od učenica sa preprekama u učenju i učešću.

Osnovna skola u Rogatici (4)

Načelnik opštine Tomislav Puhalac posebnu opštinsku nagradu uručio je učenici generacije Tamari Džatić. Vrijednu Džatićevu, ostale „vukovce“ i sve nagrađene i ne nagrađene, načelnik je pozdravio i poželio im dobro zdravlje i uspjeh u nastavku školovanja.

Danu učeničkih pstignuća bila je posvećena i izložba likovnih i literarnih radova učenika i prigodan kulturno-zabavni program u kome su uzeli učešća učenici iz horske i muzičke, folklorne, recitatorske, dramske i ritmičke sekcije pri školi.

Osnovna skola u Rogatici (5)

Nisu izostala ni sportska natjecanja. Odigrane su revijalne utakmice u malom fudbalu učenika i učenica prvih, drugih i sedmih razreda.

Posebna atrakcija bila je utakmica među učenicama koje su, pod stručnim rukovodstvom nastavnika Milomira Draganića i Zagorke Krunić, šampioni Sarajevsko-romanijske regije i četvrte u disciplini mali fudbal sa Malih olimpijskih igra Republike Srpske koje su održane u Prijddoru 21. i 22. maja.