Učenik Đorđe Milanović za talenat i znanje nagrađen putovanjem u Moskvu

Radio Foča - Radmila Đević - 18. juna 2015. 058.ba

djordje milanovic iz Foce

FOČA – Đorđe Milanović, učenik osmog razreda OŠ “Veselin Masleša” jedan je od deset osnovaca u RS, koji je zbog postignutih brojnih rezultata i osvojenih nagrada iz Informatike nagrađen putovanjem u Moskvu. Tokom osamnaestodnevnog boravka u kampusu udaljenom 126 kilometara od Moskve, mladi osnovci iz Srpske sticaće nova i usavršavati postojeća znanja i vještine, a imaće priliku i da uživaju u znamenitostima ruske prestonice.

Djorđe, koji je i republički prvak iz Informatike i programiranja, u Moskvu je otputovao početkom sedmice. Prije nego se iz Foče uputio za Bijeljinu, a potom u Kremlje, zahvalio se svojoj školi koja mu je omogućila ovo putovanje:

-Veoma sam zadovoljan ovim uspjehom, zahvalan sam najviše mojoj školi i svim nastavnicima i upravi škole koji su mi to omogućili. Rusija mi se mnogo sviđa, naročito narod, jer je sličan našem-rekao je za Milanović za Radio Foču.

Osim sa učenicima iz Srpske, Đorđe će se družiti sa 16 kolega iz Srbije, koji put Moskve kreću zbog sličnih zasluga, kao i ovaj mladi talentovani Fočak. Učenjem, zabavom i upoznavanjem sa bogatom ruskom kulturom i istorijom, popuniće svoje vrijeme:

-Svaki dan su planirani izleti, a jedan cijeli dan provešćemo i u Kremlju. Posjetićemo i brojne manastire, znamenitosti, obići ćemo jezera, poznate građevine, upoznati rusku kulturu-kaže Milanović.

Đorđe je nedavno, sa još četvoro kolega iz Foče prisustvovao u Banjaluci prijemu za učenike pobjednike republičkih takmičenja u školskoj 2014/2015. godini koji su organizovali Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Sigurni smo da će Đorđe, znanjem i talentom, kojih mu ne ponestaje, i dalje svom gradu donositi medalje i predstavljati ga, zajedno sa RS, u najboljem svjetlu, širom svijeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,