Udruženje žena „Snop“ iz Gučeva – Obukom do biznisa

07.06.2015.

Snop obuka 2

ROGATICA – U organizaciji Udruženja žena „Snop“ iz Gučeva, kao partnerske organizacije Udruženja „Jadar“ iz Konjević polja i „Budi mi prijatelj“ iz Visokog, koje u saradnji sa organizacijom „Lara“ iz Bijeljine, Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ iz Tuzle i Udruženja žena „Maja“ iz Kravice uz finansijsku podršku CERA Internešenel za Balkan, danas je u motelu „Park“ u Rogatici održana jednodnevna radionica za žene na temu „Od ideje do biznisa“.

– Na radionici su se okupile, reče predsjednica žena „Snopa“ Slađana Ujić, žene koje su predložili savjeti mjesnih zajednica sa područja opštine, Centar za socijalni rad i Udruženje žena „Snop“ iz svojih redova. Cilj je da se dođe do izbora pet žena koje će, pojedinačno, dobiti donacije u vrijednosti do 3000 maraka. Riječ je o ženama iz kategorije socijalno ugroženih kategorija čije biznis ideja će finansirati CERE Internešenel za Balkan.

Snop obuka

Da bi došli do žena kojim je ova pomoć najpotrebnija, dodaje Ujićeva, tražili smo da savjeti svih 13 mjesnih zajednica predlože po jednu ženu, Centar za socijalni rad pet i naše Udruženje pet žena.

One su danas ovdje i pokušavamo da uz stručnu pomoć „trenera“ Branke Mićić iz „Lera“ iz Bijeljine i Mirsada Bajramovića iz Udruženja „Bolja budućnost“ iz Tuzle, svoje biznis ideje uobliče tako da zavrijede ovu donaciju.

Sudeći prema iskazanom interesu i idejama koje su se čule na radionici biće dobrih prijedloga čak i za više od pet mogućih, rekla je Ujićeva.