Za sportske anale: Rogatica dobila prvu učesnicu olimpijade

16.06.2015.

Tanja Jumper

Markovićeva odbranila titulu seniorske prvakinje: Iz Zenice za Baku

ROGATICA – Pobjedničkim skokom na Atletskom seniorskom prvenstvu BiH, održanom proteklog vikenda u gradu čelika – Zenici, članica Kluba skakača SAK “Rogatica” Tanja Marković odbranila je titulu seniorske prvakinje BiH u skoku u dalj za 2015. godinu.

Po završetku takmičenja selektori muške i ženske atletske reprezentacije BiH potvrdili su ranije utvrđen spisak za odlazak atletičara i rukovodstva reprezentacije na 1. evropske olimpijske Igre “Baku 2015” u dalekom Azerbejdžanu, u okviru kojih će se, ujedno, održati i evropsko timsko prvenstvo u atletici, C-grupa.

Prva rogatička olimpijka

Po očekivanju na spisku učesnika Evropske olipijade se nalazi i rekorderka BiH Tanja Marković, tako da su klub i opština dobili prvog “evropskog olimpijca”. Ovo je, bez sumnje, vijest koja će ući u anale Rogatičkog sporta. Obavljene su sve pripreme i procedure u Olimpiskom komitetu BiH za nesmetan odlazak evropskih olimpijaca, koji iz Sarajeva polaze 17. a čiji se povratak očekuje 24. ovog mijeseca.

Markovićeva potpuno spremna odlazi na ovo veliko takmičenje. Potvrdila je da će dati sve od sebe da dobrim skokovima opravda povjerenje i pokuša oboriti vlastiti rekord BiH.