Zabilježeno u Rogatici – Komšije za ugled drugima [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. juna 2015. 058.ba

Zlicina izlet

ROGATICA – Ne rijetko slušamo ili čitamo o otuđenosti ljudi, familija, komšija. Nema ni prijateljstva koga je nekad bilo, nema izleta, večernjih sjedeljki, muzike i pjesme za svoju dušu.

Da ipak sve nije do kraja crno i da ima izuzetaka, zabilježili smo ovih dana u Rogatici. Harmoniju dobrih komšijskih odnosa stanari Zajednice etažnih vlasnika u zgradi broj 5, ulaz prvi, na Trgu oslobodilaca, iskazali su juče (3. juna) zajedničkim druženjem u sve popularnijem izletištu Rogatičana Ziličina na lijevoj obali Rakitnice.

Iako je bio radni dan, jučerašnje popodne okupilo je u Ziličini većinu od 21-og vlasnika i korisnika stanova ove Zajednice. U nekim „slučajevima“ došao je cijeli „kućni savjet“, ali obavezno glave porodica. Nisu izostali ni najmlađi kojim su roditelji priuštili bezbrižno popodne uz tobogan, ljuljašku i druge rekvizite koje, zasad, nudi izletište Ziličina.

Grupa dobrovoljaca na čelu sa Zoricom Obradović i Radom Rackovićem, koja je nekoliko sati ranije došla u Ziličinu, izvršila je temeljitu pripremu terena. Radio je roštilj, pripremena salata, očišćeni stolovi, provjerena ispravnost klupa za sjedenje.

Dolazak većine ostalih stanara bio je spontan, ali u ranije utvrđenim rokovima. Tako je i druženje počelo. „Konobari“ su bile mlađe gospođe uz asistenciju starijih dama. Uz prijatnu muziku sa kasetofona „obarani“ su ćevapi, viršle, pljeskavice, krmenadle i neizostavni „lavići“ i „jeleni“, po koja „coca-cola“, multivita i čaša mineralne vode.

Nije izostala ni domaća „mučenica“ i šoljica crne kafe, žensko-muški razgovori zajdno i seperatno po kružocima uz smijeh i šale na svoj i komšijski račun.

Bilo je i sporta. Odigrana je fudbalska utakmica. Neki su šutali loptu nakon što su mislili da su to zaboravili. Kod nekih se pokazalo da srce hoće, a fali snaga, duša u nosu. Bilo je i faulova. Naravno ne namjernih. Dolazili su u „žaru borbe“, a najviše iz očaja zbog nedostatka kuveta.

Da izlet i ovo simpatično druženje, rijetko, ako ne i dosad jedino u opštini Rogatica, ne bi prošlo tek-tako, pobrinuli su se predsjednici Skupštine i Upravnog odbora Zajednice Rade Racković i Dragiša Jovičić.

Oni su pripremili izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu i plan rada i finansija za tekuću godinu.

– Zajednica, rečeno je, ostvarila je zacrtane planove i pozitivno poslovala. Takav je i plan za ovu godinu, a izlet i druženje njenih stanara mogao bi da budu primjer i drugim kako se može i treba cijeniti komšija da li on bio star ili mlad, penzioner ili mladi bračni par, samac ili samica bez obzira na godine.

Sve smo to ovjekovječili foto-aparatom i dio zabilježenog donosimo uz ovaj prilog.

[royalslider id=“159″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,