Završen „22. Vidovdanski uspon na Maglić“

SRNA - Aleksandra Janković - 28. јуна 2015. 058.ba

Planinari na Maglicu

FOČA – Povratkom planinara svojim kućama sa Trnovačkog jezera, gdje su kampovali prethodna tri dana, završen je „22. Vidovdanski uspon na Maglić“.

U jednoj od najatraktivnijih akcija Planinarskog saveza Republike Srpske učestvovalo je oko 200 planinara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Zbog kiše, magle, jakog vjetra i hladnog vremena, akcija se odvijala u otežanim uslovima, ali su planinari uspješno savladali uspon i popeli se sa Trnovačkog jezera na najveći vrh BiH, koji se uzdiže 2.386 metara iznad mora.

U Planinarskom društvu „Zelengora“, koje je bilo domaćin akcije, ističu da planinari u ovakvim uslovima nisu uspjeli vidjeti ni djelić ljepote naše najveće planine, koja se sakrila u magli potvrđujući time svoje ime, ali i da nisu odustajali od svog cilja, pokazujući time jaku volju i upornost.

Maglić su napustili uz jaku kišu, pod mokrom opremom i sa blatnjavom obućom, što ipak nije pomutilo lijepe utiske i ljubav prema planini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,