Završena “Višegradska staza”

08.06.2015.

Visegradska staza predstava

VIŠEGRAD – Manifestacija “Višegradska staza”, posvećena nobelovcu Ivi Andriću i njegovom djelu, završena je sinoć monodamom “Poslednja šansa” u izvođenju glumice Narodnog pozorišta iz Beograda Suzane Petričević.

Suzana Petričević rekla je da je za monodramu rađenu po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, koju izvodi već sedam godina, dobila više priznanja.

“Nagrade su mi donele mnogo samopouzdanja i da krenem na ova putovanja koja znače da publika želi i voli da vidi dobru monodramu”, kaže Petričevićeva.

Ona je istakla da je veoma srećna što je dio ove manifestacije i što ima priliku da bude u Višegradu.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović istakla je značaj “Višegradske staze” u okviru koje su održana brojna predavanja, promocije i izložbe.

“Andrić nas svojim imenom obavezuje da budemo što bolji”, poručila je Mijatovićeva.

Ona je pohvalila organizatore ovogodišnje “Višegradske staze” koja je tokom tri dana trajanja ugostila brojne učesnike iz Srpske i Srbije.

“Drago nam je da je među brojnim gostima bio i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, kao i bibliotekari koji daju pečat ovoj manifestaciji – jer gdje su oni, tu je i knjiga i Andrić”, rekla je Mijatovićeva.

Organizatori tradicionalne kulturne manifestacije su opština Višegrad, Dom kulture i SPKD “Prosvjeta” Višegrad. Generalni sponzor “Višegradske staze” je preduzeće “Hidroelektrane na Drini”.

SRNA - Jovana Borovačnin