Deklaracija o poštivanju fudbalskog prijateljstva

27.07.2015.

Football friends

FOČA – Na 11. međunarodnom omladinskom turniru “Prijatelji fudbala” /Fudbal frends/, koji će biti održan u Foči od 31. jula do 2. avgusta, biće usvojena Deklaracija o univerzalnom poštivanju Fudbalskog prijateljstva “Jedna lopta – jedno igralište”, saopštili su organizatori.

Planirano je da deklaraciju potpišu svi učesnici turnira, čime će se u ime svojih zemalja, klubova i igrača “založiti za neprikosnoveno pravo na igru svakog pojedinca, bez obzira na pol, rasnu, nacionalnu i vjersku pripadnost, boju kože, jezik, društveno porijeklo i imovinsko stanje”.

Deklaracija će ujedno biti inicijativa svim zemljama članicama UN da posredstvom svojih fudbalskih saveza podrže nastojanje učesnika turnira da svijet fudbala sačuvaju od sukoba, razdora i podjela uz poruku “Jedna lopta – jedan svijet”.

Na 11. turniru “Prijatelji fudbala” učestvovaće mladi timovi uzrasta do 17 godina beogradske “Crvene zvezde”, novosadske “Vojvodine”, Rijeke, “Budućnosti” iz Podgorice, “Olimpije” iz LJubljane, “Sarajeva” i “Željezničara” iz Sarajeva i domaće “Sutjeske”.

SRNA - Aleksandra Janković