Dobar odziv građana akciji „Marka za male Iliće“

SRNA - Aleksandra Janković - 22. јула 2015. 058.ba

Marka za Ilice u Foci

FOČA – Aktivisti Asocijacije mladih Foča danas u okviru humanitarne kampanje „Marka za male Iliće“ na Gradskom trgu prikupljaju pomoć za gradnju novog doma za četvoro maloljetnih Ilića iz Bratunca, koji bez roditelja žive u trošnoj kući.

Aleksandar Vidojević iz Asocijacije mladih kaže da je prijatno iznenađen odzivom građana.

„Došli smo jutros u deset da postavimo štand, a ljudi su već čekali da ostave novac. Otprilike, svi u gradu su upoznati sa akcijom i odziv je odličan“, istakao je Vidojević.

Pomoć za Acu, Božanu, Nedeljka i Branka Ilića biće prikupljana do večeras do 22.00 časa.

„Znam da se u Foči teško živi, ali možemo samo zamisliti kako je ovim mladim ljudima, koji nemaju roditelje i žive u neuslovnoj kući. Možemo samo pretpostaviti koliko je težak takav život“, rekao je Vidojević.

U akciji širom Srpske, čiji su glavni organizatori Radio-televizija Republike Srpske i humanitarno udruženje „Budimo ljudi“, praksa je da svaki grad „prozove“ sljedećeg učesnika.

„Nas je prozvao Višegrad, a mi upućujemo poziv Tesliću da bude sljedeći“, rekao je Vidojević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,