FK Mladost – Stasaju mladi fudbaleri

01.07.2015.

Skola fudbala u Rogatici 2007

ROGATICA – Zimska liga, Kup Olimpa na Palama, memorijalni turnir „Srđan Tomić“ na Sokocu, gostovanje kod vršnjaka FK Partizan na Zlatiboru i druga takmičenja polaznika Škole fudbala pri FK Mladost, pokazali su da je svijetla fudbalska perspektiva u Rogatici.

Evo kako sve to vidi Mladen Simsija, jedan od trenera najmlađih fudbalera u Rogatici.

– Poći ću od od najnovijeg, memorijalnog turnira „Srđan Tomić“ koga je i ove godine organizovao FK Glasinac 2011 i koji je okupio 27 ekipa sa 63 selekcije iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore. Na Sokolac smo ja i kolega Dragan Jovanović išli sa godištem 2002, 2006 i 2007. i postigli zapažene rezultate. „Dvojka“ je osvojila prvo mjesto uz sve pobjede na turniru. U polufinalu sastali su se sa vršnjacima iz Ilijaša i pobijedili sa visokih 5:0, a u finalu rival je bio Olimp sa Pala. Njega smo pobijedili na penale 7:6, a u regularnom toku bilo je 1:1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Milan Purković, priča Simsija.

Skola fudbala u Rogatici 2002

– Uspješan nastup, dodao je on, imali su i dječaci rođeni 2006. Osvojili su, takođe, prvo mjesto u konkurenciji 7 ekipa a njihov golman Sergej Bijeljanin proglašen je za najboljeg na turniru.

I godište 2007. nije razočaralo. Došli su kući sa bronzanom medaljom za osvojeno treće mjesto. Oni su u polufinalu poraženi od Olimpa sa Pala, a u borbi za bronzu bili su bolji od „Bisera“ iz Sarajeva sa 2:0. Napadač iz ove ekipe Nikola Jovanović bio je najbolji strijelac.

Na Zlatiboru sa Partizanovcima

NA ZLATIBORU SA VRŠNJACIMA PARTIZANA

– Polaznici Škole fudbala pri FK Mladost, nastavlja priču Mladen Simsija, igrali su zapaženu ulogu i u reprezentaciji Gornjedrinske regije, koju su sačinjavali igrači rođeni 2000/01 i 2002/03. iz Mladosti, Glasinca 2011 i Sokoca, Drine HE i Bambija iz Višegrada, u prijateljskom susretu sa vršnjacima iz Škole fudbala FK Partizan iz Beograda koja je odigrana na Zlatiboru.

Na Zlatiboru iz Mladosti, uz trenara Simsiju iz godišta 2000/01 išli su: Srđan Šarenac, Minja Ćućula, Đorđe Popović, Velimir Ristić i Marko Karišik, a iz 2002/03. Andrija Janjić, Milan Purković, Luka Janković, Dejan Duvnjak, Aleksa Krsmanović, Miljan Pavlović i Đorđe Đurđević.

Milan Purkovic

– Odigrane su dvije utakmice i stečeno iskustvo i meni kao treneru i svim igračima koji su boravili na Zlatiboru dobro će doći u narednom našem radu, reče Mladen Simsija.

Andrija Janjic

ANDRIJA JANJIĆ U REPREZENTACIJI SRPSKE

Da se isplati zalaganje u školi fudbala pokazuje „učenik“ Škole Mladosti Andrija Janjić iz godišta 2002. Iako je tek zakoračio u 13 godinu on je već postao fudbalski reprezentativac. Ovih dana igrao je na međunarodnom turniru „Ilija Pantelić“ koji je održan u etno-selu „Stanišić“ u Bijeljini.

Iako je reprezentacija Srpske, koju je sastavio selektor Aleksandar Škrba, zauzela četvrto mjesto, Janjić je bio jedan od najboljih na turniru. Za četiri dana boravka u Bijeljini odigrao 7 utakmica i stekao dragocjeno iskustvo.

– Što se nisu bolje plasirali dva su razloga, priča njegov učitelj Mladen Simsija. Prvi je u neuigranosti ekipe, jer je većina igrača prvi put igrala zajedno, i pomanjkanje fudbalske sreće. U polufinalu propustili su niz povoljnih prilika, a gol su primili iz jedinog šuta protivnika.

Sreten Mitrović