“Fudbal frends” uvrstiti u manifestacije od posebnog značaja

31.07.2015.

Football friends 2015

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je večeras da će resorno ministarstvo od naredne godine uvrstiti međunarodni turnir “Fudbal frends”, koji se održava u Foči, u manifestacije od posebnog značaja za Srpsku.

Davidovićeva je, otvarajući 11. “Fudbal frends”, naglasila da ovaj prestižni turnir afirmiše sport, mladost i prijateljstvo.

“Turnir okuplja klubove iz zemalja regiona, pa čak i zemalja cijele Evrope, odakle su ranije dolazili. Divno je što omladina iz regiona upoznaje Foču i ovo nije samo promocija fudbala, već i Foče i Republike Srpske”, rekla je Davidovićeva.

Idejni tvorac ovog turnira, predsjednik beogradske Asocijacije “Fudbal frends” Zoran Avramović istakao je da je kroz takmičenje u Foči prošlo mnogo mladih fudbalera koji su stasali u prvotimce velikih klubova i reprezentativce svojih zemalja.

Football friends 2015 b

“Nekadašnji učesnici ovog turnira danas su prvotimci `Njukasla`, `Rijeke`, `Crvene zvezde`, reprezentativci koji su ove godine igrali na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelendu. Ovdje su napravili važne korake i oni u svojim sredinama često pominju koliko je dobro biti na ovom turniru”, rekao je Avramović.

On je najavio da će na turniru biti donesena deklaracija o univerzalnom poštivanju fudbalskog prijateljstva, koju će potpisati svi učesnici.

Predsjednik Organizacionog odbora Radisav Mašić poželio je svim učesnicima turnira kvalitetan fudbal i lijepo druženje u Foči.

“Kao domaćini učinili smo sve da se mladi fudbaleri u našem gradu osjećaju prijatno. Na turniru neka pobijedi igra, fudbal i druženje”, poručio je Mašić.

U prvoj utakmici, kadeti domaće “Sutjeske” iznenadili su vršnjake “Crvene zvezde” savladavši ih sa 3:2, dok je u drugom meču “Olimpija” na penale pobijedila “Vojvodinu”. U preostala dva meča četvrtfinala večeras igraju “Budućnost”- “Rijeka” i “Sarajevo” – “Željezničar”.