Jedanaestogodišnjak spasio drugaricu iz rijeke

16.07.2015.

David Arsenic iz Foce

FOČA – Jedanaestogodišnji dječak David Arsenić iz Foče spasio je drugaricu Anđelu iz brzaka rijeke Ćehotine i svojom hrabrošću i snalažljivošću zadivio sugrađane.

Dječak je ispričao Srni da je Anđela skočila u rijeku i da je plivala oko četiri minuta, nakon čega je povikala “upomoć”.

Prema njegovim riječima, odmah je skočio u vodu kada je čuo vršnjakinju da doziva u pomoć, zaplivao prema njoj i uhvatio je za ruku.

“Jednom rukom sam plivao, a drugom nju vukao, sve dok nisam mogao da nogama dohvatim dno. Bila je bez svijesti. Uhvatio sam je i iznio pored skakaonice, a sa obale su mi doviknuli da joj podignem glavu da se ni bi ugušila. Onda su dotrčali i izvukli je na kopno, pružili prvu pomoć, a brzo je stigla i hitna”, ispričao je David.

Dječak kaže da mu prijaju pohvale i da ga svi zovu junačinom i herojem, te da jedva čeka da ponovo vidi Anđelu, koja bi za nekoliko dana trebalo da izađe iz bolnice.

Jedan od očevidaca Mladen Avram kaže da je djevojčica spasena, zahvaljujući Davidovom brzom reagovanju.

“David je naš heroj, znam ga od rođenja, on je veoma dobar i spretan dječak”, ističe Avram.

Nemili događaj sa srećnim krajem dogodio se juče oko 13.00 časova na kupalištu ispod stambenih zgrada u fočanskom naselju Lazarevo.

Kupanje na Ćehotini danas je zamijenio Akva parkom u Foči, čiji radnici s ponosom ističu da će David cijelu sezonu imati besplatan ulaz.