Kontrolna utakmica – Drugoligaš nadvisio prvoligaša

31.07.2015.
Foto ilustracija

Foto ilustracija

ROGATICA – Ako se po jutru dan poznaje pred rogatičkim drugoligašem bi trebala biti uspješna nastupajuća sezona, dok je nakon ovog kontrolnog susreta dosta razloga za zabrinutost u višegradskom prvoligašu.

Nakon što su prije nekoliko dana fudbaleri Mladosti sa 3:1 savladali prvoligaša Sutjesku pred poletnim sastavom Rogatičana je poklekao još jedan član elite RS Drina HE. Sada je sasvim izjesno da je dolazak mladog stučnjaka Mladena Obrenović na klupu Mladosti bio pun pogodak i već su dobro vidljivi plodovi njegovog rada.

Nakon prve ozbijlnije prilike domaći sastav je stigao do vođstva, igrao se 3. minut kada je nakon kornera Bjelaković pogodio mrežu Višegrađana.

Mladost je povećala prednost u 21. minutu kada je Rosić bio precizan sa 11 metara.

Devet minuta kasnije Drina HE je smanjila rezlutat, Pljevaljčić je ponovo pokazao na bijelu tačku a kapiten Mirković je sa penala nadmudrio Jolovića.

Tek što je počeo drugi deo utakmice Rogatičani stižu do novog vođstva, Nerić je iskoristio nesmotrenost odbrane gostiju i sa 16 metara lepim pogotkom povećao rezultat na 3:1.

U 84. minutu Drina HE nije iskoristila drugi jedanaesterac, Simić je odbranio šut Mirkovića a u 89. minutu postavljen je konačan rezultat kada je nakon jedne gužve u kaznenom prostoru gostiju najprisebniji bio Živković.

MLADOST (R) – DRINA HE 4:1 (2:1)

Stijelci: 1:0 Bjelaković u 3; 2:0 Da.Rosić u 21 (11 m) 2:1; Mirković u 30 (11 m); 3:1 Nerić u 47; 4:1 Živković u 89 min.
Stadion: SRC Rogatica.
Gledalaca: 100.
Sudija: Dragoslav Pljevaljčić (Rogatica).

Mladost (R): Jolović, Klisura, Ćaćić, Bjelaković, Motika, Balčaković, Živković, Rosić, Tadić, Nerić, Mihajlović. Još su igrali: Simić, Dan.Rosić, Rajak, Milovanović, Obradović.

Drina HE: Govedarica, Bojat, Sekulić, Kovač, Mirković, Marković, Šimšić, Pljevaljčić, Ljuca, Damjanović, Pjević. Još su igrali: Bojanović, Okuka, Krsmanović, Milošević, Mučibabić, Simovčević.