Ljeto u Rogatici – Bez kupanja u gradskom kupalištu

22.07.2015.

Kupaliste u Rogatici

ROGATICA – I pored toga što imaju gradsko kupalište koje je u funkciji od ljeta 2012. godine sa oko 2000 kvadratnih metara uz dvije dubinnske zone – gornjom, za djecu i neplivače, dubine do 75 i donjem, za odrasle i bolje plivače, dubine 160 centimetara, Rogatičani se u ove ekstremno tople ljetne dane nemaju gdje osvježiti iz dva razloga.

Prvi je u djelimičnom oštećenju kupališta prošlogodišnjim poplavama i ne održavanje, a drugi zbog započetih radova na regulaciji Rakitnice uzvodno od kupališta do izvorišta „Ziličina“.

Mutna Rakitnica

Ovaj drugi razlog posebno je izražajan jer je voda u Rakinici konstantno mutna i u njoj se ne može kupati ne samo u gradskom kupalištu, nego i na jednoj divljoj „plaži“ nizvodno do Sastavaka kod Mesića i ušća u Praču, gdje se opet izvode radovi na MHE „Dub“.

Pošto se gradsko kupalište nalazi na dijelu vodotoka Rakitnice neposredno uz Sportsko-rekreacioni centar ono vode što se u njega svrati je mutno i hladno, koriste samo po koji hrabri i odvažni dječak ili djevojčica.

Svi oni žale za kupalištem koje je posljednjih godina bilo mjesto okupljanja mladih ne samo radi osvježenja u tople ljetne dane, nego i za rekreaciju igranjem odbojke na pijesku i u vodi i šetnju pored rijeke.