Medicinski fakultet u Foči uvodi doktorske studije

09.07.2015.

Medicinski fakultet u Foči

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči od naredne akademske godine počeće studiranje na trećem ciklusu studija biomedicinskih nauka. Doktorski studij licenciralo je resorno ministarstvo, a konkurs za prve kandidate biće raspisan do oktobra.

Medicinski fakultet u Foči po kadrovskoj i tehničkoj opremljenosti i sa četiri studijska programa, Medicina, Stomatologija, Specijalna edukacija i rehabilitacija i Zdravstvena njega, prednjači u odnosu na mnoge druge članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ovaj rasadnik znanja svakodnevno pravi nove iskorake u oblasti naučno-istraživačkog rada i organizacije studija. Jedan od njih je i uvođenje doktorskih studija od naredne akademske godine.

-Mi privodimo kraju sve pripreme za organizaciju doktorskih studija koji su nama kao fakultetu jako važni, jer od tih kandidata mi školujemo naš budući kadar i priznate stručnjake. Ove godine smo se odlučili da na treći ciklus studija upišemo osam kandidata, od kojih su tri strana državljanina. Cilj je da sa prvom generacijom postavimo ovaj ciklus studija na prave noge, a od naredne godine možda i povećamo upisnu kvotu-rekao je Milan Kulić, dekan Medicinskog fakulteta u Foči.

Cijena trećeg ciklusa studija za jednu školsku godinu iznosiće tri hiljade maraka. Budući kandidati tokom tri godine, koliko traje doktorski studij, imaće savremene uslove za nastavu, kao i kvalitetne predavače.

-Odlučili smo se da nam koordinator doktorskih studija bude poznati i svjetski priznati akademik Miodrag Čolić, profesor iz Beograda koji ima nevjerovatne reference, što nam je jako važno, jer vodimo računa o kvalitetu uslova izvođenja nastave-rekao je Kulić.

Sa pokretanjem najvišeg nivoa studiranja i sa ranije ostvarenim rezultatima u radu, Medicinski fakultet u Foči pariraće najprestižnijim fakultetima Medicine u BiH, Srbiji, čak i onom u Hajdelbergu u Njemačkoj, sa kojima ima i dugogodišnju saradnju.