Međunarodni turnir “fudbal frends” od 31. Jula do 2. Avgusta

17.07.2015.

Sastanak Football friends

FOČA – U Foči će od 31. jula do 2. avgusta biti održan 11. međunarodni omladinski turnir “Fudbal frends”, na kome će učestvovati mladi fudbaleri /do 17 godina/ “Crvene zvezde” i “Vojvodine” iz Srbije, “Rijeke” iz Hrvatske, “Olimpije” iz Slovenije, “Budućnosti” iz Crne Gore, te timova iz BiH – “Sarajeva”, “Željezničara” i “Sutjeske”.

Organizatori turnira su opština Foča i beogradska fondacija “Fudbal frends”, koju vodi Zoran Avramović, porijeklom iz Foče.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira, načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da pripreme uveliko traju i da će Foča spremno dočekati ovu manifestaciju po kojoj je prepoznatljiva.

“Prije mjesec dana počeli smo da uređujemo stadion i obavljamo poslove koji iziskuju više vremena. Nema nepoznanica u organizaciji, ovo je 11. turnir, imamo veliko iskustvo i očekujemo da će sve biti u najboljem redu”, naveo je Mašić.

On je naglasio da je “Fudbal frends” velika promocija Foče, ali i važna stepenica u karijerama mladih fudbalera.

“Svi sportisti koji su bili ovdje odlazili su kući sa lijepim utiscima, što je najznačajnije. Za mlade sportiste ovo je važno iskustvo i mnogi od njih postali su veliki fudbaleri”, rekao je Mašić.

I ove godine će, tokom trajanja turnira, biti organizovan okrugli sto o aktuelnoj temi iz svijeta fudbala, na koji su pozvani predsjednici fudbalskih saveza zemalja iz kojih dolaze učesnici turnira i selektori reprezentacija.

Titulu prijateljstva, osvojenu prošle godine, braniće podgorička “Budućnost”, koja je u finalu savladala “Rijeku” rezultatom 1:0.

SRNA - Aleksandra Janković