MOSI 2015: Odbojkašice Foče zlatne, stonoteniseri bronzani

13.07.2015.

Odbojkasice iz Foce na MOSI

FOČA – Fočanski sportisti su na 52. MOSI koje su održane u Požegi ostvarili izvanredan uspjeh. Ženska odbojkaška selekcija Foče okitila se zlatom, dok su stonoteniseri osvojili bronzu.

Opština Foča je ove godine odlučila da na najveću amatersku smotru sporta na Balkanu pošalju ekipe koje bi se mogle izboriti za medalju.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti, Igor Ćurčić kaže da je to bio dobar potez, jer su ova dva sporta dostojno predstavila Foču: „Opština Foča, kao organizator i sponzor odlaska naših sportista na MOSI, je imala volju da što više sportista uzme učešće na igrama što je bilo teško izvesti zbog finansijske situacije. Izbor sportista koje smo poslali na MOSI zasnivao se na tome da smo ocjenili ko od njih može napraviti rezultat. S obzirom da na MOSI više nema karatea, odlučili smo da pošaljemo odbojkašice i stonotenisere. I oni su napravili uspjeh. Žao nam je što ženska stonoteniska ekipa nije mogla učestvovati jer bi i one sigurno osvojile medalju, ali ove godine nije bilo dovoljno prijava te se ženske stonoteniske selekcije nisu takmičile“, rekao je Ćurčić.

Stonoteniseri Foče su skoro svaki put sa Omladinskih igara donosili medalje, ali je ove godine konkurencija bila najjača. To potvrđuje stonoteniser, Damjan Marković: „Bilo je 14 ekipa podjeljenih u četiri grupe što je do sada možda i najmasovniji odziv opština na MOSI, kada je u pitanju stoni tenis. Treba napomenuti da su učestvovala i nekolika igrača iz Jelen super Lige, najbolje lige Srbije u stonom tenisu. Mi smo bili oslabljeni činjenicom da prošle godine nismo učestvovali na MOSI, pa smo bili treći nosilac u grupi“, kaže Marković.

Prvi put u istoriji Foče, od kada postoje MOSI, odbojkašice su donijele zlato. Trener, Mladen Obrenović ističe da su se rad i trud tokom cijele godine isplatili. „Recept za uspjeh svakako je sloga i želja za pobjedom. Mi smo otišli na MOSI kao ekipa koja može da napravi rezultat ali smo otišli svjesni da se moramo potruditi i da svojim radom možemo doći do tog cilja. Iz utakmice u utakmicu se vidjelo da imamo potencijal da idemo do samog kraja, i sve ekipe do finala savladali smo rezultatom 2:0, bez izgubljenog seta. U finalu smo izgubili prvi set od ekipe Pljevalja, koja je bila vrlo kvalitetna, a kasnije smo došli do svoje prave igre i donijeli smo zlatnu medalju i pehar u Foču“, ponosno ističe Obrenović.

Kapiten odbojkašica, Maja Mašić, iako pod jakom upalom grla, uspjela je sa svojom ekipom savladati Pljevlja u finalu. „Ovo što smo ostvarili sigurno je nešto što ćemo sve mi dugo pamtiti. Ja sam jako ponosna na svoju ekipu, posebno na mlađe igračice koje su u nekim ključnim trenucima odigrale bolje od nas starijih i dale svoj maksimum“, istakla je Mašićeva koja se nada da će u budućnosti više sportista iz Foče učestvovati na MOSI.

Uspjeh fočanskih sportista na takmičenju u Požegi dokaz je da se u našim klubovima radi kvalitetno, a svojim nastupom i ponašanjem važe za najbolje ambasadore Foče.