Nižu se priznanja pjevačkoj grupi „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda

20. jula 2015. 058.ba

Sveti Djorjde iz Kopaca

OČEKUJU GODINU SA REKORDNIM PRIZNANjIMA

NOVO GORAŽDE – Iskusni članovi muške pjevačke grupe „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda više od decenije navikli su na priznanja i nagrade sa brojnih festivala, revija i sabora srpskog narodnog stvaralaštva širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

-Ova godina je nastavak naših odličnih nastupa, sa kojih smo ponijeli brojna priznanja, kaže poznati zdravičar i član ove grupe, Dragoljub Stojanović.

On dodaje da im je najdraže ovogodišnje priznanje nagrada za prvo mjesto na Saboru narodnog stvaralaštva u Lunovom selu kod Užica, gdje su dobili i specijalnu statuu Svete Petke.

-Nagrade se tako nižu i ove godine, a sudeći prema pozivima tokom ljeta, sve do jeseni, imamo šansu da to bude jedna od najtrofejnijih godina, naglašava Stojanović.

On dodaje da ih ove godine očekuju nastupi na saborima u Priboju, Aranđelovcu, Brekovu kod Arilja, na Prijepoljskoj Jabuci, u Zmajevcu kod Užica, zatim nastup na Saboru trubača u Guči, u Žiči kod Kraljeva, Prilikama, Puhovu kod Lučana, u Vojkovićima, na Kupusijadi u Mrčajevcima, u Višegradu, Foči…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: