Očekuje se prinos od 700 tona krompira [VIDEO]

SRNA - 30. jula 2015. 058.ba

dani polja krompira 2015

ROGATICA – Na Borikama kod Rogatice održana je 10. tradicionalna manifestacija „Dani polja krompira“ na oglednom dobru gdje je ovo povrće zasijano na oko 30 hektara površine, a očekuje se prinos od 700 tona sjemenskog krompira.

Stručnjaci su obišli ogledne parcele gdje se prvi put krompir uzgaja uz navodnjavanje sistemom „kap po kap“, što bi trebalo da poveća prinos za 30 odsto.

Sa jednog dunuma navodnjavane površine trebalo bi proizvesti oko tri tone sjemenskog krompira.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac potvrdio je na svečanosti održanoj juče trajno opredjeljenje ove opštine da pomogne razvoj poljoprivredne proizvodnje i jačanje seoskih domaćinstava

Novo Motika iz preduzeća „Agromontra“ iz Rogatice istakao je na svečanosti da je sistem navodnjavanja sjetvenih površina „kap po kap“ dobijen posredstvom švedske Ambasade u Sarajevu.

On je napomenuo da se sve više porodica bavi ovom proizvodnjom, a sjetvene površine krompira uvećavaju se iz godine u godinu. Proizvodnjom krompira Motika se bavi punih 15 godina.

Organizatori ove poljoprivredne manifestacije su „Solanum produkt“ i „Agromont“ iz Rogatice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,