Održano prvenstvo RS u planinarskoj orjentaciji

19.07.2015.

Celinac planinari

Rogatičani drugi u Čelincu

ROGATICA – Proteklog vikenda na masivu Lisovca u zaseoku Kuzmanovići kod planinarskog doma Ardoline Male u Čelincu održano je drugo kolo prvenstva RS u planinarskoj orjentaciji.

Trijumfovala je ekipa domaćina Čičak iz Čelinca, drugo mjesto osvojili su planinari Sjemeća iz Rogatice, dok su se na treće mjesto plasirali članovi PD Glasinac sa Sokoca.

Rogatičani su i na ovom takmičenju ponovo pokazali da su jedna od najboljih ekipa što se tiče ove sporske grane na prostorima RS a nastupili su u sastavu Davor Vukašinović, Krsto Šljivić i Vuk Jevđević.

Nakon drugog kola u sveukupnom plasmanu vodeća je ekipa Čička iz Čelinca sa 9 bodova, drugo mjesto je PD Sjemeć Rogatica sa 7 poena a treću poziciju zauzima PD Stolac iz Višegrada koji ima 5 bodova.

Nakon ovog takmičenja Načelnik komisije za orijentaciju u PSRS Žarko Krsmanović je istakao.

– Staza je bila izuzetno zahtjevna, bila je duga 6500 metara i imala je 6 kontrolnih tačaka. Iako je vrijeme bilo veoma sparno i teško za nadmetanje planinari su pokazali izuzetnu fizičku spremnost i prešli stazu u okviru zadatog vremena. Ekipe su pokazale očekivane rezultate pa je plasman nakon dva kola takmičenja ostao nepromjenjen. Sledeće 3. kolo će se održati na Borikama kod Rogatice 16. avgusta – istakao je Krsmanović.