OK Fest: Uživanje za sva čula!

04.07.2015.

OK Fest

FOČA – Prve festivalske noći OK Festa nastupili M.O.B.S., Shangai Street Fight, Elemental, Brkovi i Zabranjeno pušenje. Preko hiljadu kampera iz cijelog regiona trenutno boravi na Tjentištu, a veliko interesovanje vlada i za izlete!

Nacionalni park Sutjeska je ovih dana izuzetno živo mjesto – zbog festivala koji se održava od 3. do 5. jula.

U dolinu Sutjeske oko dvije hiljade ljudi došli su da budu dio OK priče – priče koja se odnosi prvenstveno na festival, ali festival je samo način da se privuče pažnja šire publike na sve ljepote ovog kraja i nebrojene turističke potencijale koje nudi.

U blizini kampa i hotela nalazi se najveći otvoreni bazen na Balkanu, i u kome su mnogi od nas potražili spas od vrućine. Bazen se puni direktno iz Sutjeske, izuzetno čiste rječice, a prirodna debela hladovina oko njega je danas bila najbolje mjesto za odmor.

Kome je do nešto ekstremnijeg kupanja – tu je rafting na Tari, nevjerovatno iskustvo tokom koga Taru i Drinu upoznate iz jedinstvene perspektive i dugo pričate o njemu.

Rafting je možda najatraktivniji izlet koji se nalazi u ponudi, ali jednako dobro ćete se provesti i na planinarskim šetnjama tokom kojih imate priliku da upoznate fascinantni Maglić, kao i obližnja jezera i vidikovce, ali i prašumu Perućicu, jedinstveno prirodno blago ovog kraja.

Ali, ukoliko i ne odaberete ništa od toga, samo šetanje po okolini hotela, kampa, obilazak poznatog spomenika žrtvama fašizma i muzeja je fascinantno iskustvo.

Jednom kada se nađete na ovom mjestu, shvatite da je muzički dio samo djelić kompletnog doživljaja koji svakako nećete brzo zaboraviti. A kada već govorimo o tome, bendovi koji su se našli na ovogodišnjem lajnapu uradili su prve noći zaista sjajan posao – vjerovatno poneseni atmosferom i okruženjem, kao i svi mi.

OK Fest 2

Za zagrijavanje su se pobrinuli M.O.B.S. i Shangai Street Fight i napravili sjajan štimung za hedlajnere.

Elemental je relativno čest gost u našim krajevima, i iako ekipa koja čini bend rijetko omane, za sinoćnji koncert možemo da kažemo da su nadmašili sami sebe. Odlična set lista, sjajno raspoloženi Remi i Shot, i dvije hiljade duša koji pjevaju s njima baš sve pjesme. Čuli smo omiljene stare pjesme, dosta relativno novog materijala i zaista uživali.

Uslijedio je nastup nevjerovatno energičnih “Brkova”, benda koji njeguje jedinstven spoj panka i narodnog melosa u šali nazvan agropank, koji su “pomeli” publiku i napravili sjajnu atmosferu. Tomac i ekipa su sjajni muzičari, odlični zabavljači i unikatna atrakcija, ma kakvo mišljenje da imate o njima.

Šlag na kraju bio je Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje. Sejo je šoumen, a Pušenje institucija. Koncert majstorski spremljen i realizovan, red sentiša, red viceva, red nostalgije, red čiste energije i tako do poslije tri časa ujutro.

Večeras nas na glavnoj bini očekuju Pajperov smijeh, Bad Copy, Eyesburn i Darko Rundek i Cargo trio. Na maloj bini danas su nas sa mnogo entuzijazma i po najvećoj vrućini zabavljali Sassja iz Tuzle i trebinjski bend Krugovi u žitu.

Za kraj, morate da znate jednu važnu stvar – uprkos nepretencioznoj kampanji OK Fest je ozbiljan i dobro organizovan festival. Zato – dođite, još nije kasno.