OK festival bez ijednog incidenta: organizatori, domaćini i nadležne službe položili ispit

13.07.2015.

OK fest kod nacelnika

FOČA – Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Foča, vatrogasci, Služba hitne pomoći, preduzeće “Komunalac” , kao i NP “Sutjeska” i Opština Foča, pokazali su maksimum odgovornosti i položili ispit tokom održavanja drugog festivala za mlade, OK festa, koji je prije nedjelju dana završen na Tjentištu, a kroz koji je, prema procjenama organizatora, prošlo oko 15.000 posjetilaca. Istaknuto je ovo na današnjem sastanku predstavnika Ferijalnog saveza RS i predstavnika opštine Foča, opštinskih nadležnih službi i ustanova.

Trodnevna OK avantura, osim što je istovremeno okupila i očarala na hiljade mladih iz cijelog regiona u jedinstvenom ambijentu Sutjeske, protekla je bez ijednog incidenta i u najboljem redu. Zasluge za odličnu atmosferu otišle su poznatim muzičkim grupama, a za organizaciju, bezbjednost, red i mir, nadležnim službama i opštini Foča. Organizatori festivala sa razlogom zadovoljni.

-Kroz muzički dio festivala tokom tri večeri sigurno je prošlo oko 15 000 ljudi, dok je u smještajnim jedinicama, od Foče do našeg kampa i parka, bilo tri hiljade ljudi. Sve komunalne i druge službe uopšte, kao i SJB Foča, bili su na nivou događaja, sve se završilo sa pozitivnim utiscima od učesnika, izvođača do gostiju-rekao je predsjednik UO Ferijalng saveza RS Dubravko Suvara.

Kao jedini mali propust organizatori su naveli kampovanje na divlje i pojedinačna loženja vatre na otvorenom na području NP “Sutjeska”. To će, kako kažu, dogodine već biti ispravljeno:

-Na jednom mjestu je evidentirano takvo okupljanje ljudi i loženje vatre, na vrijeme im je ukazano na to. To su jedine pojave, ali moramo da budemo zbog specifičnosti mjesta u potpunosti odgovorni ne samo za bezbjednost fizičkih lica, nego i za samo očuvanje parka-dodao je Suvara.

Drugi festival za mlade jedna je od najboljih turističkih promocija Sutjeske, Foče kao i cijele RS, a pokazao je domaćinski odnos lokalne zajednice prema svima koji posjete ovaj kraj, istakao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić:

-Sa zadovoljstvom možemo reći da su i organizator i sve službe uključene u ovu manifestaciju zadovoljile očekivanja i da smo opravdali očekivanja svih posjetilaca. Pohvale policiji, službama… i pohvale i medijima, zahvaljujući kojima je odjek u javnosti je bio takav kakav i dolikuje , a to je jedna lijepa, pozitivna slika i lijepa poruka iz Foče-istakao je Mašić.

Posjetom, medijskom prezentacijom, ali i samom organizacijom zadovoljni i u NP “Sutjeska”. U narednom periodu zadatak im je da unaprijede sopstvene kapacitete.

-I da otklonimo neke nedostatke, sitne detalje, koji mogu da utiču na kompletan događaj, a to je bolje uređenje prostora, smještajni kapaciteti i bolja, efikasnija koordinacija između svih nas koji učestvujemo u organizaciji-rekao je direktor NP “Sutjeska”Zoran Čančar.

I pred glavnim organizatorima festivala, Ferijalnim savezom RS, zadatak da i dogodine na Tjentištu budu juš bolji i kvalitetniji. Poručuju da će tako i biti, jer pripreme počinju već na jesen.