Pred žetvu strnih žita u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. јула 2015. 058.ba

Psenica

PŠENICA DOBRO NOSI

ROGATICA – Ozimim strnim žitima u opštin Rogatica prošle jeseni zasijano je 93 hektara zemljišta. Pšenice je zasijano 80 hektara, tritikala 10 i raži 3 hektara.

Pošto se radi o izrazito brdsko-planinskom području, do žetve će se još sačekati. Ali, zato može se reći da predstoji bogata žetva, posebno pšenice koja dobro nosi. Sa tim se slaže i Ozren Planojević, vlasnik DOO „Agros“, koji je ovu kulturu zasijao na 33 hektara u Rogatici i na Borikama.

– O prinosu pšenice u našim klimatskim uslovima, dodaje on, još je rano govoriti. Ali, što oči vide i ako ne bude kakvih vremenskih nepogoda, može se očekivati solidan prinos. Tome su uz adekvatnu primjenu agrotehničkih mjera, posebno u zeštiti, najviše doprinijele nedavne junske kiše koje su, kako narod kaže, zlata vrijedne i ničim se ne mogu platiti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: