Skromni rezultati višegradskih sportista u Požegi

13.07.2015.

SA OTVARANJA MOSI U POZEGI

VIŠEGRAD – Fudbalskom utakmicom između Požege i Kolašina juče su svečano završene 52. MOSI igre Požega 2015.

Sveukupni pobjednik 52. MOSI su sportisti Požege koji su osvojili najveći broj medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Najuspješniji u muškoj konkurenciji, takođe su bili sportisti Požege ispred Bajine Bašte i Prijepolja, dok su kod sportistkinja najbolje bile Prijepoljke, druge su takmičarke Sokoca, a treće Rogatice.

Smotra mladih okupila je preko 2000 sportista sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u 15 sportskih disciplina.

Zastavu MOSI igara od Požege preuzeli su sportisti Rogatice koji će naredne godine biti domaćini ove najveće amaterske sportske manifestacije u Regionu.

Sladjan Stamenkovic

Najbolji plasman na 52. MOSI u Požegi, od višegradskih sportista, ostvarili su planinari. Oni su u muškoj i ženskoj konkuredncijki osvojili peta mjesta.

Ekipa u malom fudbalu osvojila je sedmo, a odbojkašice osmo mjesto. Višegrađane je predstavljala i ekipa u odbojci na pijesku.

Višegrađani su imali predstavnike i na Para MOSI igrama, na kojima su učestvovali sportisti sa posebnim potrebama. Najuspješnija u ovoj konkurenciji, u ekipi Višegrada, bila je Slađana Stamenković, koja je osvojila srebrnu medalju u streljaštvu.