U školu plivanja uključeno pedesetoro mališana

Radio Foča - 18. jula 2015. 058.ba

Skola plivanja u Foci

FOČA – Na bazenima Akva parka 6. jula počela je škola plivanja, koju pohađa 50 mališana. Raspoređenji su u 4 grupe.

Od početka jula pedesetoro djece svakog radnog dana od 10 ili 12 časova na bazenima Akva parka savladava osnovne tehnike plivanja. Pored atletike i gimnastike, plivanje spada u grupu bazičnih sportova i veoma je značajno za rast i razvoj djeteta. Spasilac na Akva parku i instruktor škole plivanja Bratislav Pavlović kaže da se kod djece smatra jednim od najbitnijih sportova. “U plivanju nema otpora i najmanje utiče na oštećenje i opterećenje zglobova. Jača kičmeni stub, naročito gornji dio tijela i možda je najznačajnije za razvoj plućnog kapaciteta”, navodi Pavlović.

On kaže da je za savladavanje osnovnih tehnika plivanja potrebno 20 sati. “ Mislim da je za vidljiv napredak potrebno nekih desetak časova. U početku radimo samo igrice u vodi, zatim savladavamo tehnike disanja i na kraju tehnike plivanja”, ističe Pavlović.

Škola plivanja trajaće do polovine avgusta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,