Ulični fudbal: Šaljivi nazivi i neobična pravila privukli publiku

27.07.2015.

fudbal Samoborska 2015

FOČA – „Vjetar u leđa”, „Produžni kabal”, „Nazadak”, „Zelene banane”, „Ćoše kod Toše”, „Ćumur siti”, „Fista, fista”, „Majčine dušice”, „Ne timla” – neki su od naziva ekipa na turniru u uličnom fudbalu „Samoborska 2015″, koji je počeo prošle sedmice na igralištu Osnovne škole „Veselin Masleša” u Foči.

U moru duhovitih naziva ipak se posebno izdvaja sastav „Dobar je stan, meni se sviđa”. Uz specifična pravila uličnog fudbala i poseban ambijent školskog igrališta, ograđenog sa jedne strane zidom škole, a sa druge metalnom ogradom, tako da je igra dinamična bez izvođenja auta i sa golovima od košarkaških konstrukcija, uklopili su se i šaljivi nazivi ekipa.

Turnir je i ove godine okupio veliki broj rekreativaca iz Foče, ali i aktivnih sportista – fudbalere, košarkaše, odbojkaše, karatiste, tenisere. Učestvuju čak 43 ekipe, pa se može reći da je ovo najmasovniji sportski događaj u Foči.

Organizatori su društvo iz fočanskog naselja Samoborska i Asocijacija mladih Foča, koji su se podrudili i uložili dosta entuzijazma da sve odlično funkcioniše. Osvijetlili su teren sa četiri reflektora, markirali ga i donijeli montažne tribine, da bi što više gledalaca moglo pratiti izuzetno zanimljive mečeve, koji se igraju od poslijepodnevnih časova, sve do ponoći.