Ultra trejl trka od Andrićgrada do Jahorine

SRNA - Jovana Borovčanin - 17. јула 2015. 058.ba

Ultra trejl trka

ANDRIĆGRAD – Planinarsko društvo „Javorina“ iz Pala 1. i 2. avgusta organizuje prvu ultra trejl trku u BiH, na potezu od Andrićgrada do Jahorine, potvrdila je izvršni direktor trke Sanja Kavaz.

Na stazi dugoj 114 kilometara očekuje se oko 100 učesnika iz BiH i zemalja okruženja.

Cilj je uspostaviti komunikaciju i trajno markirati stazu koja bi, osim za potrebe trke, mogla biti korištena za planinarske pohode od Višegrada, preko planina Ivica, Sjemeć, Glasinac, Ravna Romanija, Gornje Pale do Jahorine.

Kavazova je precizirala da će se trka „Jahorina ultra trejl“ istovremeno odvijati na stazama različite dužine, kako bi se mogli uključiti trkači rekreativci, ali i profesionalci koji u domenu planinskog trčanja ostvaruju zapažene rezultate u zemljama regiona i šire.

„Ultra trejl trke su izuzetno popularne u Hrvatskoj i Sloveniji, sve su prisutnije u Srbiji, dok će u BiH ovo biti prva takva trka“, rekla je Kavazova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,