Upriličen prijem za bicikliste

23.07.2015.

Biciklisti na HE

VIŠEGRAD – Preduzeće “Hidroelektrane na Drini” u Višegradu upriličilo je danas prijem za 15 biciklista, učesnika međunarodnog biciklističkog maratona od Kragujevca do Mostara.

Ova manifestacija, pod nazivom “Tandem biciklistički maraton”, održava se 12 godina zaredom i u njoj učestvuju lica s invaliditetom.

Za učesnike maratona preduzeće “Hidroelektrane na Drini” obezbijedilo je smještaj u Višegradu.

Rukovodilac službe opštih poslova ovog preduzeća Miloš Nešković rekao je da su prepoznali vrijednost ove manifestacije, koja iza sebe ima zavidne rezultate.

“Od članova ovog biciklističkog maratona dobili smo i plaketu u znak zahvalnosti za pomoć koju im nesebično pružamo”, rekao je Nešković.

Generalni sekretar Paraolimpijske akademije Goran Nikolić rekao je da preduzeće “Hidroelektrane na Drini” godinama podržava manifestaciju, te da je cilj biciklističkog maratona unapređenje prekogranične saradnje.

“Za 11 godina maratonskih pohoda na relaciji Kragujevac – Užice – Višegrad – Sarajevo – Mostar, tandem-biciklisti su pokrenuli brojne inicijative koje su doprinijele obnavljanju prekogranične regionalne saradnje i pokretanju niza značajnih projekata za lica s invaliditetom, koja su u ovom regionu znatno zastupljena populacija”, rekao je Nikolić.

On je dodao da je ovom manifestacijom obnovljeno pobratimstvo gradova Kragujevca i Mostara. Opštine Stari Grad i Kragujevac prve su lokalne samouprave koje su nakon ratnih dejstava potpisale povelju o bratimljenju.

Vicešampion Srbije u biciklizmu Aleksa Marić rekao je da vozi tandem-bicikl.

“Sa zadovoljstvom sam prihvatio učešće u maratonu. U Višegradu sam prvi put i izuzetno sam zadovoljan prijemom”, rekao je Marić.

U ovom maratonskom pohodu učestvuju biciklisti kluba “Radnički”, rekreativci i slabovide osobe, koji će u četiri etape preći 420 kilometara, kako bi 26. jula stigli u Mostar.