Uz obnovu Spomen kapele u Vardištu

01. јула 2015. 058.ba

zapustena kapela u vardistu

POMEN PARASTOS 5. JULA U 13,00 ČASOVA

VIŠEGRAD – Kod Spomen kapele u Vardištu u nedelju, 5. jula u 13,00 časova, nakon dužeg perioda, održaće se Pomen parastos za 440 srpskih vojnika koji su prije 100 godina, tokom Prvog svjetskog rata, poginuli ili umrli od tifusa na prostoru od Vardišta do Kremana, saopšteno je iz Vardiške parohije Srpske pravoslavne crkve.

Po riječima arhimandruta Jovana Gardovića, predsjednika Sokolovog Odbora za obnovu Spomen kapele u Vardištu, u toku je široka akcija obnove ovog zdanja, podignutog 1932. godine.

-U akciju su se uključili brojni darodavci, a očekujemo i nove, kako bi ovaj kompleks dostojno uredili, podsjetio je arhimandrit Gardović, posebno naglasivši da su radnici preduzeća „Romanijaputevi“ asfaltirali 600 metara pristupnog puta, od graničnog prelaza do Spomen kapele.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,