“Višegradska regata” okupila 500 učesnika iz Srpske i Srbije

04.07.2015.

Regata u Visegradu

VIŠEGRAD – Više od 50 brodića, jahti, čamaca i drugih plovila krenulo je ispod lukova ćuprije na Drini do 15-ak kilometara udaljenog Starog Broda, gdje je odredište ovogodišnje “Višegradske regate”.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je Srni da je višegradska regata krenula sa oko 500 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

“Vrijeme nam je divno, a Drina je prelijepa i nadam se da ćemo narednih godina uključiti motorna plovila iz susjednih opština tako da manifestaciju još više omasovimo”, rekla je Todorovićeva.

Ona je istakla da je cilj manifestacije promocija predjela izuzetne prirodne ljepote, kanjona rijeke Drine i Starog Broda sa željom da se Drina promoviše širom svijeta.

Todorovićeva je rekla da je u Starom Brodu planirano druženje uz sportske i ekološke aktivnosti.

Kapetan broda “Sonja” Nenad Radović rekao je da Višegrad postaje pomorski grad i da se ovdje priča divna priča od plovljenju i uživanju na vodi.

“Srećan sam što je nedavno prodat vez, u Višegradu možeš kupiti brod, ali je problem naći prostor gdje se može vezati brod i to nam govori da je ovo grad turizma”, kaže Radović.

On dodaje da se na Drini, pored regate, organizuje mnogo sličnih manifestacija, kotlićijada, skokovi, vodeni sportovi i da je ovo priča koja ima smisla, jer okuplja brojne turiste sa svih strana.

Mile Đuričić iz Višegrada kaže da učestvuje svake godine i da je regata najljepši provod u Višegradu, te da posebno voli obilazak spomenika u Starom Brodu i ekološke aktivnosti.

Biljana Petrović iz Čačka rekla je da je Drina oduševljava, kao i druženje sa prijateljima, te da svake godine dolazi na regatu zbog dobrog provoda.

Organizator tradicionalne turističke i ekološke manifestacije “Višegradska regata” je Turistička organizacija Višegrad i lokalno Ekološko udruženje “Drin-tim”.