Zastavu igara preuzeli sportisti Rogatice

14.07.2015.

mosi zastava Rogatica

ROGATICA – Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijima spuštena je zavjesa na 52. MOSI (Međuopštinske omladinske sportske igre) Požega 2015.

Na ovogodišnjoj smotri sportske mladosti sa tromeđe Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske) učestvovalo je 28 opština koje su se takmičile u 15 sportskih grana. Nakon petodnevnih nadmetanja sveukupni pobjednik MOSI je ekipa domaćina Požege, drugo mjesto pripalo je takmičarima Prijepolja, dok se na treću poziciju plasirala ekipa Bajine Bašte.

U konkurenciji dama prvo mjesto pripalo je takmičarkama Prijepolja, Sokočanke su bile druge, dok se na treće mjesto plasirala Rogatica.

U muškoj konkurenciji najuspješnijas ekipa je bila Požega ispred Bajine Bašte i Prijepolja. Što se tiče rerezentacija opština iz BiH (RS) Sokolac je zauzeo 5 mjesto u sveukupnom plasmanu, Rogatica je bila sedma, Foča 11, Višegrad 19, Čajniče 23, Novo Goražde 24 i Rudo 28.

Za najuspješniju sportistkinju 52. MOSI proglašena je reprezentativka BiH i RS, atletičarka Sokoca Gorana Cvijetić koja je osvojila četiri medalje (dvije zlatne i isto toliko srebrenih) dok je najuspješniji sportista Božidar Marković iz Bajine Bašte koji je skokom u vis od 203 cm oborio rekord igara star čak 29 godina a koji je iznosio 202 cm.

Što se tiče sportista Rogatice rezultati nisu bili kao prethodnih godina ali ipak su ostvareni solidni rezultati. Osvojene su četiri medalje, jedna u ekipnoj i tri u pojedinačnoj konkurenciji. Sa dva zlatna odličja se okitila Vladana Gavranović u trkama na 800 i 1500 metara, Tanja Marković je ponovo blistala i okitila se zlatnom kolajnom u skoku u dalj, a srebrna medalja je pripala rukometašicama Rogatice.

Šahisti su bili četvrti kao i planninarke, odbojkašice na pijesku i fudbaleri, peto mjesto su zauzele odbojkašice, sedmo košarkaši, osmo planinari i stonoteniseri, muška ekipa u streljaštvu je bila 9, dok je ženska ekipa zauzela 10 mjesto, ekipa u malom fudbalu je završila takmičenje na diobi od 12 do 16 mjesta. Biciklisti su ostali bez plasmana jer ekipa nije u kompletnom sastavu stigla na cilj.

Po zatvaranju igara zastavu MOSI su preuzeli sportisti Rogatice koja će narednog ljeta 2016. godine biti domaćin 53. MOSI.