Biciklistička preobraženjska trka u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. avgusta 2015. 058.ba

Biciklisti u Rogatici

KRSTO ŠLjIVIĆ NAJUSPJEŠNIJI

ROGATICA – U okviru manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem juče je u Rogatici po drugi put organizovana biciklistička trka kojom su donekle zamijenjene tradicionalne motociklističke trke po kojim je Rogatica bila nadaleko poznata.

Na kombinovanoj stazi ulicama grada i zemljanog terena padinama brda Ptičijak dužine 10 kilometara, kao jedinoj ove vrste u BiH, spretnost u vožnji bicikla i snagu nožnih mišića isprobalo je 14 takmičara-amatera iz Rogatice i Sokoca.

Biciklisti u Rogatici 2

Vožena su četiri kruga od po 2,5 kilometara i prvi na cilj u vremenu od 24,58 minuta stigao je Krsto Šljivić iz Rogatice ispred prošlogodišnjeg pobjednika Dušana Leleka iz Rogatice i Pavla Ninkovića iz Sokoca.

Pobjednku trke pripala je novčana nagrada od 100 maraka. Drugoplasirani „zaradio“ je 80, a treći 50. Utješne nagrade u djelovima za opremu bicikala dobili du i plasirani takmičari od četvrtog do devetog mjesta. Među njima je i doajen rogatičkog biciklizma Zdenko Brusin, koji je iako u 57 godini iza sebe ostavio skoro polovinu ostalih, znatno mlađih, takmičara.

Zdenko Brusin

Trku je otvorio i nagrade trojici prvoplasiranih uručio načelnik opštine Tomislav Puhalac.

Zanimljivo je da je pobjednik trke Krsto Šljivić i planinar koji je prošle subote prepješačio „Boričku transferzalu“ dugu 21 kilometar.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,