Književnici u Domu staraca

03.08.2015.

Knjizevnici u Domu staraca

ROGATICA – Dara Sekulić, doajen srpskog pjesništva, u društvu pjesniknje Milene Đurović-Rudež, dobitnice književne nagrade „Petar Kočić“ za 2011. za zbirku poezije na srspkom i danskom jeziku „Svijet iza stakla“, koja živi i stvara u Danskoj, i rogatičkih pjesnika Božidara Stanara i Miluna-Miše Lubarde,imali su danas, 3. avgusta, svjevrstan pjesnički susret sa štićenicima Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici.

Pomno praćeni od najvećeg broja korisdnika i osoblja Doma, pjesnici su na opošte zadovoljstvo čitali ili recitovali svoje pjesme.

Knjizevnici u Domu staraca 2

Susret je svojim pjesmama i prigodnom besjedom otvotila Dara Sekulić, a Milena Đurović-Rudež, čiji je otac Obrad, nekada učitelj i profesor matematike, boem, i glumac u filmovima Emira Kusturice, a sada štićenik Doma staraca u Rogatici, pročitala je za ovu prilku posebno napisane pjesme „Po podne u domu staraca“ i „Povratak“.

Nakon ovog književnog susreta, na kome su slušaoci bile osobe u poznim godinama života, na pitanje jednog od njih, kako stvara svoje pjesme, Dara Sekulić reče da ona samo zapisuje ono što joj neko došapne. Nekad su to predci, nekad savremenici, a nekad i neki nevidljivi i nepoznati koje šalje Višnji.