Književnici u Domu staraca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 03. avgusta 2015. 058.ba

Knjizevnici u Domu staraca

ROGATICA – Dara Sekulić, doajen srpskog pjesništva, u društvu pjesniknje Milene Đurović-Rudež, dobitnice književne nagrade „Petar Kočić“ za 2011. za zbirku poezije na srspkom i danskom jeziku „Svijet iza stakla“, koja živi i stvara u Danskoj, i rogatičkih pjesnika Božidara Stanara i Miluna-Miše Lubarde,imali su danas, 3. avgusta, svjevrstan pjesnički susret sa štićenicima Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici.

Pomno praćeni od najvećeg broja korisdnika i osoblja Doma, pjesnici su na opošte zadovoljstvo čitali ili recitovali svoje pjesme.

Knjizevnici u Domu staraca 2

Susret je svojim pjesmama i prigodnom besjedom otvotila Dara Sekulić, a Milena Đurović-Rudež, čiji je otac Obrad, nekada učitelj i profesor matematike, boem, i glumac u filmovima Emira Kusturice, a sada štićenik Doma staraca u Rogatici, pročitala je za ovu prilku posebno napisane pjesme „Po podne u domu staraca“ i „Povratak“.

Nakon ovog književnog susreta, na kome su slušaoci bile osobe u poznim godinama života, na pitanje jednog od njih, kako stvara svoje pjesme, Dara Sekulić reče da ona samo zapisuje ono što joj neko došapne. Nekad su to predci, nekad savremenici, a nekad i neki nevidljivi i nepoznati koje šalje Višnji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: