Mladost – Glasinac 2011 8:2 (3:1)

05.08.2015.

FK Mladost - FK Glasniac 2

ROGATICA – U četiri pripremne utakmice rogatički fudbalski drugoligaš Mladost zabilježila je tri pobjede i jedan poraz, koga su doživjeli u prvom kontrolnom susretu sa prboligašem iz Višegrada, Drinom HE sa 3:5. Dug komšijama iz Višegrada vraćen je u drugom susretu na domaćem terenu kada su otišli kući sa četiri gola uz jedan primljeni.

Da su pripreme pod voćstvom novog šefa stručnog štaba Mladena Obrenovića dobro odrađene pokazala je i pripremna utakmica sa prvoligašem iz Foče, Sutjeskom. Na domaćem terenu u Rogatici, Fočaci su pobijeđeni sa 3:1.

Kruna dosadašnjih intenzivnih i nadasve ozbiljnih i posebno stručnih priprema rogatičkog drugoligaša ipak bila je današnja prijateljska utakmica sa Glasincom 2011 sa Sokoca.

Na zelenom tepihu Sportsko-rekreacionom centru pored Rakitnice, gosti iz Sokoca primili su osam, a dali svega dva gola.

Mrežu Sokočana već u 11. minutu načeo je Filip Mihajlović. U 17. i 34. minutu nastavio je Nerić i to je bio rezultat prvog poluvremena. Četvrti gol došao je u 47. i postigao ga je Rosić, peti u 57. Obradović, šesti Tadić u 66, sedmi ponovo Mihajlović u 70. i osmi, a svoj drugi gol, postigao je Obradović u 81. minutu.

FK Mladost - FK Glasniac

Golove za Glasinac postigli su Lukić u 13, iz penala, i Perić u 83. minutu.

Na ovoj utakmici, koju je neočekivano pratilo preko 100 gledalaca, sudio je Dragoslav Pljevaljčić iz Rogatice, Mladost je igru započela u slijedećem sastavu:

Jolović, Živković, Bjelaković, Ćaćić, Klisura, Nerić, Balčaković, Rosić, Tadić, Obradović, Mihajlović. Još su igrali: Simić, Janjić, Rajak, Đurović, Milovanović i Motika.

Trener Glasinca 2011, Milan Renovica, Rogatičanima se suprostavio oslabljenom ekipom u kojoj su igrali: Pajović, B. Jolović, Dragičević, Đerić, Kreštalica, Kosorić, Bunjevac, Lukić, N. Jolović, Perić, Gavrilović. Još su igrali: Ćajić, Đukić, Debelnogić, Vujičić i Draganić.

Ono što se poslije svega viđenog može reći jeste činjenica da Mladost u odnosu na komšije sa Sokoca, spremenije dočekuje predstojeći početak prvenstva. Mladi trener Mladen Obrenović ima još vremenas da nešto popravi u zadnjoj liniji odbrane, koja je očito slabiji dio ekipe, i koja, nadati se, u novom prvenstvu neće biti lak zalogaj bez obzira da li igrala kod kuće ili u gostima.